UŞAK ÜNİVERSİTESİ Akademik Bilgi Sistemi

DOÇENT
ABDULLAH DİKİCİ

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
Yök Akademisyen Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız
  • Lisans

    1995 - 2002

    ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ VETERİNER PR.
  • Bütünleşik Doktora

    2002 - 2008

    FIRAT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ (DR)
    Şavak tulum peynirinin üretimi ve olgunlaştırılması sırasında Escherichia coli O157:H7, Listeria monocytogenes ve Salmonella’xx nın yaşam ve asit adaptasyon kabiliyetinin incelenmesi
  • ÜDS - İngilizce

    2007 - Bahar

    İngilizce - 67.5
  • Sağlık Bilimleri Temel Alanı
    Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi

  • DOÇENT - UŞAK ÜNİVERSİTESİ

    2016 -

    - GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ -
  • DOÇENT - TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ

    2013 - 2016

    - GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ - GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
  • YARDIMCI DOÇENT - TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ

    2009 - 2013

    - GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ - GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
  • UŞAK ÜNİVERSİTESİ Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği

    2022 -

  • UŞAK ÜNİVERSİTESİ Fakülte Kurulu Üyeliği

    2017 -

  • UŞAK ÜNİVERSİTESİ Teknoloji Transfer Ofisi Kordinatörü

    2017 - 2018

  • Bölüm Başkanı

    2017 -

  • UŞAK ÜNİVERSİTESİ Zafer Teknopark Genel Müdür Yardımcısı

    2016 - 2018

  • UŞAK ÜNİVERSİTESİ Kamu Üniversite Sanayi Çalışma Grubu Uşak Temsilcisi

    2016 - 2018

  • TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ Enstitü Müdürü

    2014 - 2016

  • TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ Anabilim Dalı Başkanı

    2013 - 2016

  • TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ Bölüm Başkanı

    2013 - 2014

  • TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ Enstitü Müdür Yardımcısı

    2009 - 2014

  • 2022

    Yüksek Lisans - SENA ÇINAR
    Turunç suyu (Citrus aurantium L.) ile marinasyonun tavuk göğüs eti üzerine etkisi
    Uşak Üniversitesi - Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • 2021

    Yüksek Lisans - HAKAN GEZGEL
    Hazır yemek sektörü çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliği yönünden farkındalık düzeyinin belirlenmesi
    Uşak Üniversitesi - Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • 2019

    Yüksek Lisans - ÇAĞDAŞ KAŞ
    Farklı geometrik şekillerdeki geleneksel köftelerde (İnegöl ve kasap) Salmonella'nın termal inaktivasyonu
    Uşak Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü
  • 2019

    Doktora - SÜMEYYE BETÜL BOZATLI
    Shigatoksin üreten Escherichia coli'lerin sosislerde canlılığının ve asit dayanımının incelenmesi
    Manisa Celal Bayar Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü
  • 2019

    Yüksek Lisans - AYŞEGÜL KEMAH
    Farklı geometrik şekillerdeki geleneksel köftelerde (İnegöl ve Kasap) listeria monocytogenes'in termal inaktivasyonu
    Uşak Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü
  • 2019

    Yüksek Lisans - ÖZGE TOSUNCUK
    Farklı geometrik şekillerdeki geleneksel köftelerde (İnegöl ve Kasap) Escherichia coli O157:H7'nin termal inaktivasyonu
    Uşak Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü
  • 2019

    Yüksek Lisans - AHMET TEPE
    Doğal antimikrobiyal içeren jelatin kaplamanın tavuk göğüs etlerinde raf ömrü ve Salmonella üzerine etkisi
    Uşak Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü
  • 2016

    Yüksek Lisans - GONCA ÇELİK
    Yoğurdun yapımı ve muhafazası sırasında shiga toksin üreten Escherichia coli (STEC) serogruplarının yaşamı
    Tunceli Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü
  • 2016

    Yüksek Lisans - GÜLNUR ÇELİK
    Fonksiyonel yeni süt ürünleri;propolis katkılı yoğurt ve ayran
    Tunceli Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü
  • 2014

    Yüksek Lisans - MEHMET KARATAŞ
    Tunceli bölgesinde satışa sunulan geleneksel Şavak tulum peynirlerinin cronobacter spp. yönünden incelenmesi, 16s rRNA dizi analizi ile alt tür belirlemesi ve suşların antibiyotik dirençliliğinin saptanması
    Tunceli Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü
  • 2014

    Yüksek Lisans - HASAN YILDIRIM
    Geleneksel şavak tulum peynirin olgunlaştırılması esnasında aside adapte ve adapte edilmemiş Salmonella'ların yaşamının araştırılması
    Tunceli Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü
  • Proje - Lisans, 2018-2019
  • Gıda Mühendisliğinde Girişimcilik - Lisans, 2018-2019
  • Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı 2 - Lisans, 2018-2019
  • GIDA MİKROBİYOLOJİSİ 2 - Lisans, 2018-2019
  • GENEL MİKROBİYOLOJİ - Lisans, 2018-2019
  • ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ - Lisans, 2018-2019
  • İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ - Yüksek Lisans, 2018-2019
  • Süt Ürünleri Mikrobiyolojisi - Yüksek Lisans, 2017-2018
  • İŞLETME HİJYENİ VE SANİTASYON - Lisans, 2017-2018
  • Gıda Mikrobiyoloji Laboratuvarı 1 - Lisans, 2017-2018
  • Genel Mikrobiyoloji 1 - Lisans, 2017-2018
  • Genel Mikrobiyoloji - Lisans, 2016-2017
  • Gıda Mikrobiyolojisi 2 - Lisans, 2016-2017
  • ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ - Yüksek Lisans, 2016-2017
  • Gıda Kaynaklı Patojenler - Yüksek Lisans, 2016-2017
  • Gıda Mühendisliğinde Girişimcilik - Lisans, 2016-2017
  • GENEL Biyoloji - Lisans, 2016-2017
  • GENEL MİKROBİYOLOJİ - Lisans, 2016-2017
  • Fermente Süt Ürünleri Teknolojisi - Doktora, 2015-2016
  • Süt Ürünleri Teknolojisi - Lisans, 2015-2016
  • Gıda Mikrobiyolojisi 1 - Lisans, 2015-2016
  • Genel Mikrobiyoloji - Lisans, 2015-2016
  • Et Ürünleri Teknolojisi - Yüksek Lisans, 2014-2015
  • Gıda Mikrobiyolojisi 2 - Lisans, 2014-2015
  • İşletme Hijyeni ve Sanitasyon - Lisans, 2014-2015
  • İleri Gıda Mikrobiyolojisi - Yüksek Lisans, 2014-2015
  • Süt Ürünleri Teknolojisi - Lisans, 2014-2015
  • Gıda Mikrobiyolojisi 1 - Lisans, 2014-2015
  • Genel Mikrobiyoloji - Lisans, 2014-2015
  • Et Ürünleri Teknolojisi - Yüksek Lisans, 2013-2014
  • Gıda Mikrobiyolojisi 2 - Lisans, 2013-2014
  • İşletme Hijyeni ve Sanitasyon - Lisans, 2013-2014
  • İleri Gıda Mikrobiyolojisi - Yüksek Lisans, 2013-2014
  • Süt Ürünleri Teknolojisi - Lisans, 2013-2014
  • Gıda Mikrobiyolojisi 1 - Lisans, 2013-2014
  • Genel Mikrobiyoloji - Lisans, 2013-2014
  • Et Ürünleri Teknolojisi - Yüksek Lisans, 2012-2013
  • Gıda Mikrobiyolojisi 2 - Lisans, 2012-2013
  • İşletme Hijyeni ve Sanitasyon - Lisans, 2012-2013
  • İleri Gıda Mikrobiyolojisi - Yüksek Lisans, 2012-2013
  • Gıda Mikrobiyolojisi 1 - Lisans, 2012-2013
  • Genel Mikrobiyoloji - Lisans, 2012-2013
  • Et Ürünleri Teknolojisi - Yüksek Lisans, 2011-2012
  • Gıda Mikrobiyolojisi 2 - Lisans, 2011-2012
  • Gıda Mikrobiyolojisi 1 - Lisans, 2011-2012
  • Uluslararası Hakemli 2023, NACAK BERKER, DİKİCİ ABDULLAH, YEL Nezir, ZAİMOĞULLARI KEMAL, İPEK GAMZE, Özer Merve, Effect of α-Tocopherol, Storage Temperature and Storage Time on Quality Characteristics and Oxidative Stability of Chicken Kavurma, traditional Turkish cooked meat product, Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society
  • Uluslararası Hakemli 2023, Tosuncuk Özge, BOZATLI SÜMEYYE BETÜL, DİKİCİ ABDULLAH, Investigation of efficient thermal inactivation parameters of Escherichia coli O157:H7 in meatballs by grilling, Journal of Food Science and Technology
  • Ulusal Hakemli 2022, EKMEKCİ SENA, DİKİCİ ABDULLAH, Effects of Chemical Decontamination Methods on the Shelf Life of Poultry Meat, Uşak Üniversitesi Fen ve Doğa Bilimleri Dergisi
  • Uluslararası Hakemli 2022, DİKİCİ ABDULLAH, NACAK BERKER, YEL NEZİR, ZAİMOĞULLARI KEMAL, ÖZER MERVE, İPEK GAMZE, Quality Characteristics and Oxidative Stability of Chicken Kavurma Formulated with Chicken Abdominal Fat as Beef Fat Replacer, Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society
  • Ulusal Hakemli 2021, GEZGEL Hakan, DİKİCİ ABDULLAH, Hazır Yemek Sektörü Çalışanlarının İş Sağlığı ve Güvenliğine Kaderci Bakış Açılarının Değerlendirilmesi, Uşak Üniversitesi Fen ve Doğa Bilimleri Dergisi
  • Uluslararası Hakemli 2021, DİKİCİ ABDULLAH, ÖZPOLAT EMİNE, BOZATLI SÜMEYYE BETÜL, KOLUMAN AHMET, PATIR BAHRİ, ÇALICIOĞLU MEHMET, Investigating the effect of decontaminants on microbiological and chemical properties of rainbow trouts, TURKISH JOURNAL OF VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES
  • Uluslararası Hakemli 2021, BOZATLI SÜMEYYE BETÜL,DİKİCİ ABDULLAH,ERGÖNÜL BÜLENT, Determination of the changes in the gastric fluid endurance of O157 and non-O157 Shiga toxin-producing Escherichia coli during storage of experimentally produced beef frankfurter, Journal of Food Science and Technology
  • Uluslararası Hakemli 2021, Çelik Gonca,DİKİCİ ABDULLAH,KOLUMAN AHMET, Survival of Shiga Toxin-Producing Escherichia coli (STEC) Serogroups During Production and Storage of Yogurt, Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society
  • Uluslararası Hakemli 2021, BOZATLI SÜMEYYE BETÜL,DİKİCİ ABDULLAH,ERGÖNÜL BÜLENT, SURVIVAL OF ESCHERICHIA COLI O157:H7 AND NON O157 STRAINS IN SYNTHETIC GASTRIC FLUID INOCULATED ON COMMERCIALLY AVAILABLE FRANKFURTERS, FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
  • Uluslararası Hakemli 2019, İNCİLİ GÖKHAN KÜRŞAD,KOLUMAN AHMET,DİKİCİ ABDULLAH,KAHRAMAN TOLGA,Ünlü Abdullah Teoman, Characterization of Salmonella isolated from organically reared poultry located in the same longitude with three distinct seasonal characteristics, Journal of Food Safety
  • Ulusal Hakemli 2019, Kaş Çağdaş,DİKİCİ ABDULLAH, İnegöl ve Kasap Köftelerin 170 oC Pişirilmesi Esnasında Salmonella’nın Termal İnaktivasyonu, Uşak Üniversitesi Fen ve Doğa Bilimleri Dergisi
  • Uluslararası Hakemli 2019, İNCİLİ GÖKHAN KÜRŞAD,KOLUMAN AHMET,DİKİCİ ABDULLAH, Determination of Hepatitis A Virus, Enterobacteriaceae, Coliform and Escherichia coli Contamination of Frozen Raspberries, Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
  • Ulusal Hakemli 2019, İNCİLİ GÖKHAN KÜRŞAD,DİKİCİ ABDULLAH,KOLUMAN AHMET,ÇALICIOĞLU MEHMET, Aside Adapte ve Adapte Edilmemiş E. coli O157:H7 ve Listeria monocytogenes’lerin Şavak Tulum Peynirinin Olgunlaşması Boyunca Yaşamları, Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi
  • Uluslararası Hakemli 2017, KOLUMAN AHMET,DİKİCİ ABDULLAH,KAHRAMAN TOLGA,İNCİLİ GÖKHAN KÜRŞAD, Food Safety and Climate Change: Seasonality and EmergingFood Borne Pathogens, Journal of Gastroenterology Research
  • Ulusal Hakemli 2017, İNCİLİ GÖKHAN KÜRŞAD,ÇALICIOĞLU MEHMET,DİKİCİ ABDULLAH, Gıda Muhafazasında Esansiyel Yağlar, Turkiye Klinikleri J Food Hyg Technol-Special Topics
  • Uluslararası Hakemli 2017, KOLUMAN AHMET,DİKİCİ ABDULLAH,KAHRAMAN TOLGA,İNCİLİ GÖKHAN KÜRŞAD, Food Safety and Climate Change: Seasonality and EmergingFood Borne Pathogens, The Scientific Pages of Gastroenteroloji
  • Uluslararası Hakemli 2017, ÖZPOLAT EMİNE,DİKİCİ ABDULLAH,KOLUMAN AHMET,PATIR BAHRİ,ÇALICIOĞLU MEHMET, Biberiye Esansiyel Yağı ile Dekontaminasyonun Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss, W. 1972) Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi, Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi
  • Uluslararası Hakemli 2016, KURTULGAN AYŞE BURCU,DİKİCİ ABDULLAH, Physico Chemical and Microbiological Properties of a Traditional Turkey Cheese Tomas Serto Dorak, Journal of Agricultural Science and Technology B
  • Uluslararası Hakemli 2016, Koluman Ahmet,DİKİCİ ABDULLAH, Effect of Nisin and Gamma Irradiation Treatments on Listeria monocytogenes on Some High Economic Valued Aquaculture Products, Hacettepe Journal of Biology and Chemistry
  • Ulusal Hakemli 2015, İNCİLİ GÖKHAN KÜRŞAD,DİKİCİ ABDULLAH,ÇALICIOĞLU MEHMET, Bacillus cereus, Turkiye Klinikleri Food Sciences-Special Topics
  • Uluslararası Hakemli 2015, DİKİCİ ABDULLAH,Koluman Ahmet,ÇALICIOĞLU MEHMET, Comparison of effects of mild heat combined with lactic acid on Shiga toxin producing Escherichia coli O157 H7 O103 O111 O145 and O26 inoculated to spinach and soybean sprout, Food Control
  • Uluslararası Hakemli 2013, Koluman Ahmet,DİKİCİ ABDULLAH, Antimicrobial resistance of emerging foodborne pathogens Status quo and global trends, Critical Reviews in Microbiology
  • Uluslararası Hakemli 2013, DİKİCİ ABDULLAH,Aktaş Rind Kürşad,KOLUMAN AHMET, Gıdaların Coğrafi İşaretlenmesi, İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
  • Uluslararası Hakemli 2013, koluman Ahmet,Özkan Mehmet,Belkis Levent,Güleşen Revasiye,BAŞ BÜLENT,DİKİCİ ABDULLAH,Burkan Zeynep,Akçelik Nazan, Acid Adaptation and Alliin Resistance of Salmonella Typhimurium Isolated from Acid Pasteurized Garlic Paste, Hacettepe Journal of Biology and Chemistry
  • Uluslararası Hakemli 2013, DİKİCİ ABDULLAH,ÇALICIOĞLU MEHMET, Survival of Listeria monocytogenes during Production and Ripening of Traditional Turkish Savak Tulum Cheese and in Synthetic Gastric Fluid, Journal of Food Protection
  • Uluslararası Hakemli 2013, DİKİCİ ABDULLAH,ARSLAN ALİ,YALÇIN HALİL,Özdemir Karatepe Pınar,Aydın Işıl,ÇALICIOĞLU MEHMET, Effect of Tween 20 on antibacterial effects of acidic neutral and alkaline decontaminants on viability of Salmonella on chicken carcasses and survival in waste decontamination fluids, Food Control
  • Uluslararası Hakemli 2013, İLHAK OSMAN İRFAN,DİKİCİ ABDULLAH,CAN ÖZLEM PELİN,Şeker Pınar,ÖKSÜZTEPE GÜLSÜM,ÇALICIOĞLU MEHMET, Effect of cooking procedures of kiymali pide a traditional Turkish fast food on destruction of Escherichia coli O157 H7, Meat Science
  • Uluslararası Hakemli 2013, DİKİCİ ABDULLAH,İLHAK OSMAN İRFAN,ÇALICIOĞLU MEHMET, Effects of essential oil compounds on survival of Listeria monocytogenes and Escherichia coli O157 H7 in cig kofte, Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences
  • Uluslararası Hakemli 2011, Koluman Ahmet,Ünlü Teoman,DİKİCİ ABDULLAH,Tezel Atanur,Akçelik Nazan,Burkan Zeynep, Farklı Gıdalarda Staphylococcus aureus ve Stafilokokal Enterotoksinlerin Varlığı, Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
  • Uluslararası Hakemli 2011, ÇERÇİ İBRAHİM HALİL,ERİŞİR ZEKİ,GÜRDOĞAN FUAT,SEVEN İSMAİL,PATIR BAHRİ,DİKİCİ ABDULLAH,Kılınç Ünal,ÇİFTÇİ MEHMET, Effects of Fresh Ensiled and Dried Alfalfa on Performance Carcass and Organoleptic Characteristics in Lambs, Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
  • Uluslararası Hakemli 2011, Yeşillik S,YILDIRIM NUMAN,DİKİCİ ABDULLAH,YILDIZ ABDUNNASIR,Yeşillik S, Antibacterial Effects of Some Fermented Commercial and Homemade Dairy Products and 0 9 Lactic Acid against Selected Foodborne Pathogens, Asian Journal of Animal and Veterinary Advances
  • Ulusal Hakemli 2010, Aydoğmuş RE,DİKİCİ ABDULLAH, Soğuk Dumanlanmış Balık Teknolojisinde Listeria monocytogenes’xx in Önemi, e-Journal of New World Sciences Academy
  • Uluslararası Hakemli 2010, YILDIRIM NUMAN,MATPAN BEKLER FATMA,CIKCIKOĞLU YILDIRIM NURAN,DİKİCİ ABDULLAH, In Vıtro Antimicrobial Evaluation Of Commercial Tea Extracts Against Some Pathogen Fungi And Bacteria, Digest Journal of Nanomaterials and Biostructures
  • Uluslararası Hakemli 2010, ÇİMEN MURAT,YILDIRIM NUMAN,DİKİCİ ABDULLAH,KAPLAN İNCE OLCAY,CIKCIKOĞLU YILDIRIM NURAN, Seasonal Variations of Biochemical Taste Parameters in Milks from Conventional and Environment Friendly Organic Farming, Bulgarian Journal of Agricultural Science
  • Uluslararası Hakemli 2010, ÖKSÜZTEPE GÜLSÜM,İLHAK OSMAN İRFAN,DİKİCİ ABDULLAH,ÇALICIOĞLU MEHMET,PATIR BAHRİ, Potasyum Sorbatın Farklı Sıcaklıklarda Muhafaza Edilen Çökeleğin Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Etkisi, Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
  • Uluslararası Hakemli 2010, ÖKSÜZTEPE GÜLSÜM,PATIR BAHRİ,ÇALICIOĞLU MEHMET,İLHAK OSMAN İRFAN,DİKİCİ ABDULLAH, Presence of E coli O157 H7 in Cakes Marketed in Elazığ, Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
  • Ulusal Hakemli 2009, DİKİCİ ABDULLAH, Çevresel Stres Faktörlerine Karşı Bakteriyel Adaptasyonlar ve Mekanizmaları, Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi
  • Uluslararası Hakemli 2009, PATIR BAHRİ,ÖKSÜZTEPE GÜLSÜM,ÇOBAN ÖZLEM EMİR,DİKİCİ ABDULLAH, Shelf life of krokets made from frozen shrimp meat, Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi
  • Uluslararası Hakemli 2009, ÖKSÜZTEPE GÜLSÜM,PATIR BAHRİ,DİKİCİ ABDULLAH,İLHAK OSMAN İRFAN, Elazığ’da Tüketime Sunulan Vakum Paketli Taze Kaşar Peynirlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi, Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi
  • Uluslararası Hakemli 2009, PATIR BAHRİ,ÖKSÜZTEPE GÜLSÜM,EMİR ÇOBAN ÖZLEM,DİKİCİ ABDULLAH, Dondurulmuş Karides Etinden Hazırlanan Kroketlerin Raf Ömrü, Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi
  • Uluslararası Hakemli 2009, ÇALICIOĞLU MEHMET,DİKİCİ ABDULLAH, Survival and Acid Adaptation Ability of Salmonella during Processing and Ripening of Savak Tulumi Cheese, Journal of Animal and Veterinary Advances
  • Uluslararası Hakemli 2008, ÇALICIOĞLU MEHMET,DİKİCİ ABDULLAH, Esansiyel Yağların Çiğköftede Salmonella’xx nın İnaktivasyonu Üzerine Etkileri, Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi
  • Uluslararası Hakemli 2007, ÖKSÜZTEPE GÜLSÜM,PATIR BAHRİ,DİKİCİ ABDULLAH,CAN ÖZLEM PELİN,ÇALICIOĞLU MEHMET, Microbiological and Chemical Quality of Cokelek Marketed in Elazığ, Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
  • Uluslararası Hakemli 2006, PATIR BAHRİ,ÖKSÜZTEPE GÜLSÜM,şeker pınar,DİKİCİ ABDULLAH, Elazığ’da Tüketime Sunulan Açık Ayranlar ile Orijinal Ambalajlı Ayranların Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi, Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
  • Ulusal Hakemli 2005, GÜLER TALAT,DALKILIÇ BESTAMİ,ÇİFTÇİ MEHMET,ERTAŞ OSMAN NİHAT,DİKİCİ ABDULLAH,KARATEPE PINAR,CAN ÖZLEM PELİN, Broyler Rasyonuna Katılan Kekik Ve Anason Yağları İle Antibiyotiğin Toplam Sekal Koliform Bakteri Sayısı Üzerine Etkisi, Doğu Anadolu Bölgesi Araştırmaları Dergisi
  • Uluslararası Hakemli 2005, ÇALICIOĞLU MEHMET,ÖKSÜZTEPE GÜLSÜM,İLHAK OSMAN İRFAN,DİKİCİ ABDULLAH, Elazığ’da Sığır Karkaslarının Yüzey Kontaminasyonunun Belirlenmesi, Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
  • 24.10.2019, Uluslararası, 8. National / 2. International Veterinary Food Hygiene Congres, DİKİCİ ABDULLAH,Tosuncuk Özge,BOZATLI SÜMEYYE BETÜL, Geleneksel Türk Köftelerinde Escherichia coli O157:H7’nin Termal İnaktivasyonu, Özet bildiri
  • 24.10.2019, Uluslararası, 8. National / 2. International Veterinary Food Hygiene Congress, DİKİCİ ABDULLAH,Kaş Çağdaş, Izgarada Pişirilen Köftelerde Salmonella’nın Termal İnaktivasyonu, Özet bildiri
  • 24.04.2019, Uluslararası, 5. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, Tepe Ahmet,DİKİCİ ABDULLAH, Tavuk göğüs etlerini farklı antimikrobyal madde ile kaplamanın Salmonella ve raf ömrü üzerine etkisi, Özet bildiri
  • 23.05.2017, Uluslararası, Uluslararası Tekstil ve Deri Sektöründe Nitelikli İş Gücü Konferansı, DİKİCİ ABDULLAH, Üniversite – Endüstriyel Bağlantılar (Kamu – Üniversite – Sanayi İş Birliği Özelinde), Özet bildiri
  • 20.06.2019, Uluslararası, International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), DİKİCİ ABDULLAH,BOZATLI SÜMEYYE BETÜL,ERGÖNÜL BÜLENT, Non-O157 STEC Survival and Gastric Fluid Resistance During Storage of Commercially Available Frankfurters, Tam metin bildiri
  • 20.06.2019, Uluslararası, International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), BOZATLI SÜMEYYE BETÜL,DİKİCİ ABDULLAH,ERGÖNÜL BÜLENT, STEC Survival and Synthetic Gastric Fluid Resistance During Storage of Experimentally Produced Frankfurters, Tam metin bildiri
  • 20.06.2019, Uluslararası, International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), Kemah Ayşegül,DİKİCİ ABDULLAH,BOZATLI SÜMEYYE BETÜL, Thermal Inactivation of Listeria monocytogenes in İnegöl and Kasap Köfte (Traditional Turkish Meatballs), Tam metin bildiri
  • 18.12.2017, Uluslararası, Uluslararası Üniversite-Sanayi İşbirliği, AR-GE ve İnovasyon Kongresi, DİKİCİ ABDULLAH, Uşak TTO ve DTS İhtisaşlaşma Programı, Özet bildiri
  • 17.05.2016, Uluslararası, 3rd INTERNATIONAL VETISTANBUL GROUP CONGRESS, KAHRAMAN TOLGA,koluman ahmet,DİKİCİ ABDULLAH, 3D PRINTED FOODS IS IT A PUBLIC HEALTH CONCERN, Poster
  • 17.04.2013, Ulusal, 5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, KOLUMAN AHMET,DİKİCİ ABDULLAH,özdemir hasan,ARSLAN ALİ, Ringa Balığı Havyarlarında Nisin ve Gama Işınlama Uygulamalarının Listeria monocytogenes Üzerine Etkisi, Özet bildiri
  • 17.04.2013, Ulusal, 5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, KOLUMAN AHMET,aktaş rind kürşad,DİKİCİ ABDULLAH, Gıdalarda Coğrafi İşaretler ve Coğrafi Etiketleme, Özet bildiri
  • 17.04.2013, Ulusal, 5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, DİKİCİ ABDULLAH,İNCİLİ GÖKHAN KÜRŞAD,KOLUMAN AHMET,ÇALICIOĞLU MEHMET, Aside Adapte ve Adapte Edilmemiş E. coli O157:H7 ve Listeria monocytogenes‘lerin Şavak Tulum Peynirinin Olgunlaşması Boyunca Yaşamları”,, Özet bildiri
  • 17.04.2013, Ulusal, 5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, DİKİCİ ABDULLAH,KOLUMAN AHMET,ÇALICIOĞLU MEHMET, Escherichia coli O157:H7 ve non-O157 STEC O103, O111, O145 ve O26 ile Kontamine Edilmiş Çileklerin Farklı Sıcaklıklardaki Laktik Solüsyonları ile Dekontaminasyonunun Patojenler Üzerine Etkisi, Özet bildiri
  • 16.11.2011, Ulusal, 7. Gıda Mühendisleri Kongresi, aktaş rind kürşad,DİKİCİ ABDULLAH,KOLUMAN AHMET, Gıdaların Coğrafi Etiketlenmesi: Avrupa Birliği ve Türkiye Boyutu, Özet bildiri
  • 13.09.2006, Ulusal, 2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, ÖKSÜZTEPE GÜLSÜM,PATIR BAHRİ,DİKİCİ ABDULLAH,şeker pınar,ÇALICIOĞLU MEHMET, Potasyum Sorbatın Çökeleğin Raf Ömrüne Etkisi, Tam metin bildiri
  • 13.09.2006, Ulusal, 2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, PATIR BAHRİ,ÖKSÜZTEPE GÜLSÜM,şeker pınar,DİKİCİ ABDULLAH, Elazığ Bölgesinde Tüketime Sunulan Açık Ayranlar ve Orjinal Ambalajlı Ayranların Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi, Tam metin bildiri
  • 13.09.2006, Ulusal, 2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, ÇALICIOĞLU MEHMET,İLHAK OSMAN İRFAN,DİKİCİ ABDULLAH, Esansiyel Yağların Çiğ Köftede Listeria monocytognes ve E. coli O157:H7’xxnin İnaktivasyonu Üzerine Etkileri, Tam metin bildiri
  • 13.09.2006, Ulusal, 2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, ARSLAN ALİ,YALÇIN HALİL,DİKİCİ ABDULLAH,aydın ışıl,KARATEPE PINAR,ÇALICIOĞLU MEHMET, Salmonella ile Kontamine Edilmiş Tavuk Karkaslarında Laktik asit, Cetylpyridinium Klorid, Trisodyum Fosfat’xxın ve Tween 20 ile Kombinasyonlarının Antibakteriyel Etkisinin İncelenmesi, Tam metin bildiri
  • 13.09.2006, Ulusal, 2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, ÇALICIOĞLU MEHMET,DİKİCİ ABDULLAH,ÖKSÜZTEPE GÜLSÜM,İLHAK OSMAN İRFAN,CAN ÖZLEM PELİN,şeker pınar, Kıymalı Pide Üretim Koşullarının Salmonella, Listeria monocytogenes ve E. coli O157:H7 Patojenlerinin İnaktivasyonu Üzerine Etkisi, Tam metin bildiri
  • 13.07.2011, Ulusal, VI. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, ÇERÇİ İBRAHİM HALİL,ERİŞİR ZEKİ,GÜRDOĞAN FUAT,SEVEN İSMAİL,PATIR BAHRİ,DİKİCİ ABDULLAH, Taze Ot, Silaj ve Kuru Ot Şeklinde Yedirilen Yoncanın Kuzularda Performans, Karkas ve Etin Duyusal Özellikler Üzerine Etkisi, Özet bildiri
  • 13.05.2009, Ulusal, Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, ÖKSÜZTEPE GÜLSÜM,PATIR BAHRİ,DİKİCİ ABDULLAH,İLHAK OSMAN İRFAN, Elazığ’da Tüketime Sunulan Vakum Paketli Taze Kasar Peynirlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi, Özet bildiri
  • 13.05.2009, Ulusal, 3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, DİKİCİ ABDULLAH,ÇALICIOĞLU MEHMET, Şavak Tulum Peynirinde Listeria monocytogenes’xx in Yaşamı ve Aside Adaptasyonu, Özet bildiri
  • 12.10.2011, Ulusal, 4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, DİKİCİ ABDULLAH,ÖZPOLAT EMİNE,KOLUMAN AHMET,PATIR BAHRİ,ÇALICIOĞLU MEHMET, Bazı Dekontaminantların Bütün Haldeki Gökkuşağı Alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss, W. 1972) Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesine Etkileri ve Farklı Bir Örnek Alma Methodunun Kullanımı, Tam metin bildiri
  • 12.10.2011, Ulusal, 4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, DİKİCİ ABDULLAH,KOLUMAN AHMET,tezel A,özkök sibel,Burkan ZT,Akçelik AN, Borik Asitin Salmonella Typhimurium ve Listeria monocytogenes Üzerine Etkisinin Floresan İn Situ Hibridizasyon (FISH) Tekniği ile Belirlenmesi, Özet bildiri
  • 12.10.2011, Ulusal, 4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, ünlü teoman,KOLUMAN AHMET,DİKİCİ ABDULLAH,özkök sibel, Ankara, Bolu, Elazığ ve Tunceli İllerinden Alınan Piliç Eti Örneklerindeki Salmonella Prevalansı ve Antibiyotik Dirençlilikleri, Özet bildiri
  • 12.10.2011, Ulusal, 4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, DİKİCİ ABDULLAH,ÖZPOLAT EMİNE,KOLUMAN AHMET,PATIR BAHRİ,ÇALICIOĞLU MEHMET, Bütün Haldeki Gökkuşağı Alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss, W. 1972) Farklı Konsantrasyonlardaki Biberiye Ekstraktı İle Dekontaminasyonun Raf Ömrü Üzerine Etkisi, Özet bildiri
  • 12.10.2011, Uluslararası, 4th International Congress on Food and Nutriton together with 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, Karataş Mehmet,Koluman Ahmet,DİKİCİ ABDULLAH, Antibiotic Resistance of Cronobacter sakazakii Isolated from Traditional Şavak Tulum Cheese, Özet bildiri
  • 12.10.2011, Uluslararası, 4th International Congress on Food and Nutriton together with 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, Koluman Ahmet,DİKİCİ ABDULLAH,Ayar Ahmet,Karataş Mehmet, Effect of Gamma Irradiation on the Sensory Properties of Honey, Poster
  • 12.07.2018, Uluslararası, 4TH INTERNATIONAL CONGRESS ON VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES, DİKİCİ ABDULLAH,BOZATLI SÜMEYYE BETÜL, Microbiological Load of Frankfurters Produced in Pilot Plant and Stored at 4°C, Özet bildiri
  • 12.07.2018, Uluslararası, 4TH INTERNATIONAL CONGRESS ON VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES, BOZATLI SÜMEYYE BETÜL,DİKİCİ ABDULLAH, Survival of non-O157 STEC on Pilot Plant Produced and Vacuum Packed Frankfurters During Storage at 4°C, Özet bildiri
  • 12.07.2018, Uluslararası, 4 th INTERNATIONAL CONGRESS ON VETERINARY and ANIMAL SCIENCES, BOZATLI SÜMEYYE BETÜL,DİKİCİ ABDULLAH, Survival and Acid Tolerance of Shigatoxigenic Escherichia coli (STEC) During Frankfurter Sausage Storage, Tam metin bildiri
  • 12.07.2018, Uluslararası, 4th INTERNATIONAL CONGRESS onVETERINARY and ANIMAL SCIENCES, DİKİCİ ABDULLAH,BOZATLI SÜMEYYE BETÜL, Microbiological Attributes of Vacuum Packed Frankfurters Obtained From Local Markets in İzmir, Tam metin bildiri
  • 10.11.2022, Ulusal, Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, ZAİMOĞULLARI KEMAL, Akın Yeşilkaya Gizem, Karakuş Nagihan, NACAK BERKER, DİKİCİ ABDULLAH, Yağ Teknolojisinde Sürdürülebilirliği Sağlamak için Alternatif Bir Yağ: Tavuk Yağı, Özet bildiri
  • 10.11.2022, Ulusal, SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA SİSTEMLERİ KONGRESİ, Özen Hilal, Tosbıyık Bekir, Topçu Duygu, NACAK BERKER, BOZATLI SÜMEYYE BETÜL, DİKİCİ ABDULLAH, Hayvansal Sütlere Alternatif Bitkisel Süt ve Ürünlerinin Sürdürülebilirliğinin Sağlanması için Alternatif Kaynakların Araştırılması; Karpuz Çekirdeğinden Bitkisel Süt ve Fermente İçecek, Özet bildiri
  • 10.11.2016, Uluslararası, International Congress on Food of Animal Origin “Industry Partnership”, DİKİCİ ABDULLAH,yıldırım hasan, Survival of Non Acid Adepted Salmonella During Ripening of Traditional Savak Tulum Cheese, Tam metin bildiri
  • 10.11.2016, Uluslararası, International Congress on Food of Animal Origin “Industry Partnership”, DİKİCİ ABDULLAH,Çelik Gonca,koluman ahmet, Survival of Shiga Toxin Producing Escherichia coli STEC Serogroups During Production and Storage of Yoghurt, Tam metin bildiri
  • 10.11.2016, Uluslararası, International Congress on Food of Animal Origin “Industry Partnership”, DİKİCİ ABDULLAH,koluman Ahmet,ÇALICIOĞLU MEHMET, Effect of Decontamination with Lactic Acid Solutions at Different Temperatures on Spinach Contaminated with Escherichia coli O157 H7 and non O157 STEC, Poster
  • 10.11.2016, Uluslararası, International Congress on Food of Animal Origin “Industry Partnership”, DİKİCİ ABDULLAH,yıldırım hasan, Survival of Acid Adapted Salmonella During Ripening of Savak Cheese, Poster
  • 08.09.2004, Ulusal, I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, ÇALICIOĞLU MEHMET,İLHAK OSMAN İRFAN,DİKİCİ ABDULLAH, Esansiyel Yağların Çiğ Köftede Salmonella’xx nın İnaktivasyonu Üzerine Etkileri, Tam metin bildiri
  • 08.09.2004, Ulusal, I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, ÇALICIOĞLU MEHMET,ÖKSÜZTEPE GÜLSÜM,İLHAK OSMAN İRFAN,DİKİCİ ABDULLAH, Elazığ’xx da Sığır Karkaslarının Yüzey Kontaminasyonunun Belirlenmesi, Tam metin bildiri
  • 06.10.2020, Ulusal, 4. Et Ürünleri Çalıştayı, NACAK BERKER,DİKİCİ ABDULLAH,Yel Nezir,Zaimoğulları Kemal,İpek Gamze,Özer Merve, Farklı Oranlarda Piliç Abdominal Yağı İçeren Piliç KavurmalarınınOksidatif Stabilitesinin Belirlenmesi, Özet bildiri
  • 06.10.2020, Ulusal, 4. Et Ürünleri Çalıştayı, DİKİCİ ABDULLAH,NACAK BERKER,Yel Nezir,Zaimoğulları Kemal,İpek Gamze,Özer Merve, Piliç Abdominal Yağı Kullanılarak Üretilen Piliç Kavurmalarının Bazı Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi, Özet bildiri
  • 05.10.2014, Uluslararası, DAYS OF VETERINARY MEDICINE-2014, DİKİCİ ABDULLAH,Koluman Ahmet,ÇALICIOĞLU MEHMET, Effect of decontamination with lactic acid solutions at different temperatures on cucumbers contaminated with Escherichia coli O157 H7 and non O157 STEC, Poster
  • 05.10.2014, Uluslararası, DAYS OF VETERINARY MEDICINE-2014, Koluman Ahmet,DİKİCİ ABDULLAH,ÇALICIOĞLU MEHMET, The effect of mild heat with without lactic acid on Bean sprouts contaminated with Shiga toxin producing Escherichia coli O157 H7 O103 O111 O145 O26 and comparison of variations between strains, Poster
  • 04.11.2021, Ulusal, 9. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, DİKİCİ ABDULLAH, NACAK BERKER, Özer Merve, İpek Gamze, Yel Nezir, Zaimoğulları Kemal, FARKLI DEPOLAMA SICAKLIKLARININ PİLİÇ KAVURMALARIN BAZI ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİNİN BELİRLENMESİ, Özet bildiri
  • 04.11.2021, Ulusal, 9. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, NACAK BERKER, DİKİCİ ABDULLAH, İPEK GAMZE, Özer Merve, ZAİMOĞULLARI KEMAL, YEL Nezir, α -TOKOFEROL KULLANIMININ FARKLI SICAKLIKLARDA DEPOLANAN PİLİÇ KAVURMALARIN OKSİDATİF ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİNİN BELİRLENMESİ, Özet bildiri
  • 04.11.2021, Ulusal, 9. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, DİKİCİ ABDULLAH, NACAK BERKER, Özer Merve, İPEK GAMZE, ZAİMOĞULLARI KEMAL, YEL Nezir, PREBİYOTİK PİLİÇ NUGGETLARIN DEPOLAMA SÜRESİNCE PH VE OKSİDATİF DEĞİŞİMLERİNİN İNCELENMESİ, Özet bildiri
  • 04.10.2017, Ulusal, 7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, İNCİLİ GÖKHAN KÜRŞAD,KOLUMAN AHMET,DİKİCİ ABDULLAH, Dondurulmuş Ahududularda Hepatit A Virüs, Enterobactericeae, Koliform ve Escherichia coli Kontaminasyonunun Belirlenmesi, Özet bildiri
  • 04.10.2017, Ulusal, 7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, KOLUMAN AHMET,ünlü abdullah teoman,İNCİLİ GÖKHAN KÜRŞAD,DİKİCİ ABDULLAH,KAHRAMAN TOLGA, Türkiye’de Aynı Coğrafi Boylamlar Arasında Yer Alan Üç Farklı İlde Üretilen Organik Piliç Etinden İzole Edilen Salmonellaların ile Çiftlikten Sofraya Bulaşının Karakterizasyonu, Özet bildiri
  • 01.09.2015, Uluslararası, The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, KURTULGAN AYŞE BURCU,DİKİCİ ABDULLAH, Microbiological Characteristics of a traditional food Serto Dorak cheese of Tunceli, Poster
  • 01.09.2015, Uluslararası, The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, KURTULGAN AYŞE BURCU,DİKİCİ ABDULLAH, The production of a traditional food Seto Dorak cheese of Tunceli and product characteristics, Poster
  • Ulusal 2019, Bilimsel Kitap, BOZATLI SÜMEYYE BETÜL,DİKİCİ ABDULLAH, Süt ve Süt Ürünleri, 2019, Türkiye Klinikleri, 978-605-7597-80-9
  • Uluslararası 2011, Bilimsel Kitap, Koluman Ahmet,DİKİCİ ABDULLAH,Aktaş Rind Kürşat, Cheese Types Nutrition and Consumption, 2011, Nova Science Publishers, 978-1-61209-828-9
Türk Veteriner ve Hayvancılık Dergisi , Dergi, Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Food Research international , Dergi, Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Diğer

    2022

    GİFT+ En Yenilikçi Et ve Et Ürünleri
    "HAYVANSAL PROTEİN KAYNAKLI PİZZA HAMURU VE PİZZA ÜRETİM YÖNTEMİ" isimli patent çalışması sonucu ortaya çıkarılan "PİLİÇZZA" isimli ürüne verilen inovasyon ödülüdür.
    Gıda Tarım İçecek ve Tarım Politikaları Araştırmaları Merkezi /GİFT
  • Bilim - Sanat Ödülleri

    2021

    En İyi Poster Ödülü
    9. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi
    ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
  • Çalışma Ödülü

    2019

    Lider Takipçisi İller Türkiye Birincisi
    Kamu Üniversite Sanayi Çalışma Grubu (KÜSİ) Uşak ili temsilcisi olarak yapılan çalışmalar ile Ar-Ge ve İnovasyon ekosisteminin oluşturulması amacıyla yapılan faaliyetler sonucunda Lider Takipçisi İller kategorisinde Türkiye Birincisi olunmuştur. Bu belge 2547 sayılı kanun çerçevesinde hazırlanmıştır.
    BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI
  • TAHIL BAZLI BİR KAPLAMA 2021/016929

    2022

    Patent Başvuru Sahipleri : GEDİK TAVUKÇULUK VETARIM ÜRÜNLERİ TİC.SAN A.Ş.
    Patent Buluş Sahipleri : NEZİR YEL,KEMAL ZAİMOĞULLARI ,Abdullah DİKİCİ ,Büşra AKLALE,Merve Özer
    - SECTION A - HUMAN NECESSITIES - Ulusal - Patent
  • HAYVANSAL PROTEİN KAYNAKLI PİZZA HAMURU VE PİZZA ÜRETİM YÖNTEMİ 2021/011624

    2021

    Patent Başvuru Sahipleri : GEDİK TAVUKÇULUK VE TARIM ÜRÜNLERİ SAN. TİC.
    Patent Buluş Sahipleri : Merve ÖZER, Kemal ZAİMOĞULLARI, Nezir YEL, Abdullah DİKİCİ,Büşra AKLALE
    UŞAK ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ - SECTION A - HUMAN NECESSITIES - Ulusal - Patent
  • USE OF POULTRY CARTILAGE AS A FOOD PRODUCT PCT/TR2020/051198

    2021

    Patent Başvuru Sahipleri : GEDİK TAVUKÇULUK VETARIM ÜRÜNLERİ TİC.SAN A.Ş.
    Patent Buluş Sahipleri : Merve ÖZER, Gamze İPEK, Kemal ZAİMOĞULLARI, Nezir YEL, Abdullah DİKİCİ
    UŞAK ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ - SECTION A - HUMAN NECESSITIES - Üçlü (triadic) - Patent
  • Bir Kanatlı Yağı Üretim Yöntemi 2021/003360

    2021

    Patent Başvuru Sahipleri : GEDİK TAVUKÇULUK VETARIM ÜRÜNLERİ TİC.SAN A.Ş.
    Patent Buluş Sahipleri : Merve ÖZER, Gamze İPEK, Kemal ZAİMOĞULLARI, Nezir YEL, Abdullah DİKİCİ
    UŞAK ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ - SECTION A - HUMAN NECESSITIES - Ulusal - Patent
  • Kanatlı eti içeren kavurma ve üretim yöntemi 2020/18224

    2021

    Patent Başvuru Sahipleri : GEDİK TAVUKÇULUK VETARIM ÜRÜNLERİ TİC.SAN A.Ş.
    Patent Buluş Sahipleri : Büşra AKLALE, Merve ÖZER, Gamze İPEK, Kemal ZAİMOĞULLARI, Nezir YEL, Abdullah DİKİCİ
    UŞAK ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ - SECTION A - HUMAN NECESSITIES - Ulusal - Patent
  • ORGANİK VEYA GÜÇLENDİRİLMİŞ YAVAŞ SALINIMLI GÜBRE 2018/13924

    2021

    Patent Başvuru Sahipleri : Selvihan Dikici
    Patent Buluş Sahipleri : Abdullah Dikici
    UŞAK ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ - SECTION A - HUMAN NECESSITIES - Ulusal - Patent
  • Kanatlı İç Yağlarının Alternatif Kullanım Olanaklarının Araştırılması ve Proseslerinin Geliştirilmesi

    23.03.2020 - 31.10.2021

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Araştırmacı
    Projenin Yürütüldüğü Kurum:
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 513066,30 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı : 2
    Özel Kuruluşlar - Tamamlandı
  • Sosiste Bazı STEC’xxlerin Yaşamı ve Sentetik Mide Sıvısında Asit Adaptasyon Kabiliyetlerinin Belirlenmesi

    24.11.2017 - 24.11.2019

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Yürütücü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: UŞAK ÜNİVERSİTESİ
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 17600 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı :
    Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi - Tamamlandı
  • Süzme Yoğurtlarda Salmonella Listeria monocytogenes ve Escherichia coli O157 H7 nin Raf Ömrü Süresince Yaşamının Araştırılması

    04.09.2012 - 23.12.2016

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Yürütücü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 18000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı : 10.5
    Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi - Tamamlandı
  • Tavuk Göğüs Etlerini Farklı Antimikrobiyal Madde İle Kaplamanın Raf Ömrü ve Salmonella Üzerine Etkisi

    13.09.2018 - 13.09.2019

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Yürütücü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: UŞAK ÜNİVERSİTESİ
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 10000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı :
    Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi - Tamamlandı
  • Geleneksel Şavak Tulum Peynirine Bulaştırılmış Salmonella ların Asite Adapte ve Adapte Edilmemiş Yaşamının Araştırılması

    06.09.2012 - 12.03.2015

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Yürütücü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 5000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı :
    Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi - Tamamlandı
  • Fonksiyonel Yeni Bir Süt Ürünleri Propolis Katkılı Yoğurt ve Ayran

    04.09.2014 - 06.10.2016

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Yürütücü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 5000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı : 10.5
    Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi - Tamamlandı
  • DPT Merkezi Laboratuar Projesi

    01.04.2010 - 01.05.2012

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Araştırmacı
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: MUNZUR ÜNİVERSİTESİ
    Projenin Kapsamı : ULUSLARARASI
    Projenin Bütçesi : 150000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı :
    H2020 - Tamamlandı
  • Elazığ da Tüketilen Kremalı Pastalarda E coli O157 H7 nin Varlığı

    -

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Araştırmacı
    Projenin Yürütüldüğü Kurum:
    Projenin Kapsamı :
    Projenin Bütçesi : 10000
    Proje Teşvik Puanı :
    DİĞER - Tamamlandı
  • Salmonella Listeria monocytogenes ve Escherichia coli O157 H7 Patojenlerinin Kıymalı Pide Üretiminde Termal İnaktivasyonu

    -

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Araştırmacı
    Projenin Yürütüldüğü Kurum:
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 70000
    Proje Teşvik Puanı :
    TÜBİTAK PROJESİ - Tamamlandı
  • Bitkisel Esansiyel Yağların Çiğ Köftede Salmonella Üzerine Etkisi

    -

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Araştırmacı
    Projenin Yürütüldüğü Kurum:
    Projenin Kapsamı :
    Projenin Bütçesi : 5000
    Proje Teşvik Puanı :
    DİĞER - Tamamlandı
  • Salmonella ile Kontamine Edilmiş Tavuk Karkaslarında Laktik Asit Cetylpyridinium Clorid Trisodium Phosphat ve Tween20 ile Kontaminasyonlarının Antibakteriyel Etkisinin İncelenmesi

    -

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Araştırmacı
    Projenin Yürütüldüğü Kurum:
    Projenin Kapsamı :
    Projenin Bütçesi : 10000
    Proje Teşvik Puanı :
    DİĞER - Tamamlandı
  • Şavak Tulum Peynirinin Üretimi ve Olgunlaştırılması Sırasında Escherichia coli O157 H7 Listeria monocytogenes Ve Salmonella nın Yaşam ve Asit Adaptasyon Kabiliyetinin İncelenmesi

    -

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Araştırmacı
    Projenin Yürütüldüğü Kurum:
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 85000
    Proje Teşvik Puanı :
    TÜBİTAK PROJESİ - Tamamlandı
  • Elazığ Bölgesinde Tüketime Sunulan Açık ve Ambalajlı Ayranların Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi

    -

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Araştırmacı
    Projenin Yürütüldüğü Kurum:
    Projenin Kapsamı :
    Projenin Bütçesi : 5000
    Proje Teşvik Puanı :
    DİĞER - Tamamlandı