UŞAK ÜNİVERSİTESİ Akademik Bilgi Sistemi

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
YASEMİN ÇELEBİ

EŞME MESLEK YÜKSEKOKULU GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ GIDA TEKNOLOJİSİ PR.
Yök Akademisyen Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız
  • Lisans

    2005 - 2009

    EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
  • Yüksek Lisans

    2009 - 2012

    ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)
    Fermente sucuktan izole edilen bazı laktik asit bakterilerinin starter kültür olarak kullanım potansiyelinin belirlenmesi
  • Doktora

    2013 - 2018

    GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)
    An investigation of changes in safety and quality of sucuk stuffed into active casing films
  • ÜDS - İngilizce

    2009 - 2009-ÜDS Sonbahar Dönemi Sonuçları

    İngilizce - 66.250
  • Mühendislik Temel Alanı
    Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

  • DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ - UŞAK ÜNİVERSİTESİ

    2021 -

    - GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ - GIDA TEKNOLOJİSİ PR.
  • ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ - OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ

    2009 - 2021

    - GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ - GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI
  • UŞAK ÜNİVERSİTESİ Eğitim ve Öğretim Komisyon Üyeliği

    2023 -

  • UŞAK ÜNİVERSİTESİ Kalite Komisyon Üyeliği

    2022 -

  • UŞAK ÜNİVERSİTESİ Bölüm Başkanı

    2021 -

  • UŞAK ÜNİVERSİTESİ MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı

    2021 - 2023

  • 2023

    Yüksek Lisans - FATMA NUR BEDİR
    YONCA(Medicago sativa L.)BİTKİSİNİN HİDROJENLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ SU İLE YIKANMASININ YIKAMA SUYUNA GEÇEN AĞIR METAL İÇERİĞİNE ETKİSİ
    Iğdır Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü
  • TEZ ÇALIŞMASI II - Yüksek Lisans, 2023-2024
  • UZMANLIK ALAN DERSİ II - Yüksek Lisans, 2023-2024
  • SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİ - Yüksek Lisans, 2023-2024
  • UZMANLIK ALAN DERSİ I - Yüksek Lisans, 2023-2024
  • TEZ ÇALIŞMASI I - Yüksek Lisans, 2023-2024
  • Kariyer Planlama - Önlisans, 2023-2024
  • Genel Mikrobiyoloji - Önlisans, 2023-2024
  • Gıda Analizleri - Önlisans, 2023-2024
  • Gıda Katkı Maddeleri - Önlisans, 2023-2024
  • Gıda Biyoteknolojisi - Önlisans, 2023-2024
  • SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİ - Yüksek Lisans, 2022-2023
  • SEMİNER - Yüksek Lisans, 2022-2023
  • Gıda Biyoteknolojisi - Önlisans, 2022-2023
  • Gıda Analizleri - Önlisans, 2022-2023
  • Gıda Katkı Maddeleri - Önlisans, 2022-2023
  • Kariyer Planlama - Önlisans, 2022-2023
  • Genel Mikrobiyoloji - Önlisans, 2022-2023
  • Gıda Ambalajlama - Önlisans, 2021-2022
  • Biyokimya - Önlisans, 2021-2022
  • Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı - Önlisans, 2021-2022
  • Gıda Kimyası - Önlisans, 2021-2022
  • Gıda Mikrobiyolojisi - Önlisans, 2021-2022
  • Temel Biyokimya - Önlisans, 2021-2022
  • Temel Kimya - Önlisans, 2021-2022
  • Genel Mikrobiyoloji - Önlisans, 2021-2022
  • Yeni Nesil Gıdalar - Lisans, 2020-2021
  • özel gıdalar teknolojisi - Lisans, 2019-2020
  • Yeni Nesil Gıdalar - Lisans, 2019-2020
  • Gıda Analizleri 2 - Lisans, 2018-2019
  • Yeni Nesil Gıdalar - Lisans, 2018-2019
  • Uluslararası Hakemli 2024, ÇELEBİ YASEMİN, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, SÜFER ÖZGE, TEKGÜL BARUT YELİZ, ŞAHİN ERCAN SONGÜL, YÜKSEL AYŞE NUR, SEZER SALİH, Ramniwas Seema, Rastogi Sarvesh, Khanashyam Anandu Chandra, Leeuwen J. (Hans) van, Pandiselvam Ravi, Impact of Ozone Treatment on Lipid Oxidation in Foods: A Critical Review, Ozone: Science & Engineering
  • Ulusal Hakemli 2023, GULIYEV MURAD, ÇELEBİ YASEMİN, Yenilebilir Film ve Kaplamalarda Dut Yapraklarının Kullanımı, Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
  • Uluslararası Hakemli 2022, BULUT MENEKŞE, ÇELEBİ SEZER YASEMİN, Ceylan M. Murat, ALWAZEER DURIED, KOYUNCU MUBİN, Hydrogen-rich water can reduce the formation of biogenic amines in butter, Food Chemistry
  • Uluslararası Hakemli 2022, ÇELEBİ SEZER YASEMİN, BULUT MENEKŞE, BORAN GÖKHAN, ALWAZEER DURIED, The effects of hydrogen incorporation in modified atmosphere packaging on the formation of biogenic amines in cold stored rainbow trout and horse mackerel, Journal of Food Composition and Analysis
  • Uluslararası Hakemli 2022, ALWAZEER DURIED, BULUT MENEKŞE, ÇELEBİ YASEMİN, Hydrogen-Rich Water Can Restrict the Formation of Biogenic Amines in Red Beet Pickles, Fermentation
  • Uluslararası Hakemli 2022, ÇELEBİ SEZER YASEMİN, Effects of different temperatures on the quality characteristics of turkey sausage and changes during storage time, Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society,
  • Uluslararası Hakemli 2021, ÇELEBİ SEZER YASEMİN, Impacts of Morchella conica powder on quality properties of sucuk, Fleischwirtschaft
  • Uluslararası Hakemli 2021, ÇELEBİ SEZER YASEMİN, BOZKURT HÜSEYİN, Effects of new casings on quality of sucuks Nisin or potassium sorbate incorporated into polyethylene improve the safety of heat treated sausages, Fleischwirtschaft
  • Ulusal Hakemli 2021, ÇELEBİ SEZER YASEMİN, BOZKURT HÜSEYİN, Et ve et ürünlerinin üretimi ve saklanmasında antimikrobiyal ambalajlama sistemlerinin kullanımı, Food and Health
  • Ulusal Hakemli 2021, ÇELEBİ SEZER YASEMİN, Kayseri Piyasasında Satışa Sunulan Endüstriyel Tip Fermente, Kasap ve Isıl İşlem Görmüş Sucukların Biyojen Amin Miktarlarının Belirlenmesi , European Journal of Science and Technology
  • Uluslararası Hakemli 2021, DEMİR HANDE, çelik seyda, ÇELEBİ SEZER YASEMİN, Effect of ultrasonication and vacuum impregnation pretreatments on the quality of beef marinated in onion juice a natural meat tenderizer, Food Science and Technology International
  • Uluslararası Hakemli 2020, ÇELEBİ SEZER YASEMİN, The Investigation of The Use of Dried Morchellaconica Powder on Lipid Oxidation, Colour, Textural and Sensory Properties of Sucuks During Fermentation, Acta Alimentaria
  • Uluslararası Hakemli 2019, ÇELEBİ SEZER YASEMİN,BOZKURT HÜSEYİN, Use of novel casing in sucuk production: Antimicrobials incorporated into multilayer plastic film, Acta Alimentaria
  • Uluslararası Hakemli 2017, ÖZ AYŞE TÜLİN,SÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİN, Poly (Lactic Acid) Films in Food Packaging Systems, Food Science and Nutrition Technology
  • Uluslararası Hakemli 2017, ÇELEBİ SEZER YASEMİN,SÜFER ÖZGE,SEZER GÖKHAN, Extraction of Phenolic Compounds from Oven and Microwave Dried Mushrooms (Agaricus bisporus and Pleurotus ostreatus) by Using Methanol, Ethanol and Aceton as Solvents, Indian Journal of Pharmaceutical Education and Research
  • Uluslararası Hakemli 2017, SÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİN,BOZOK FUAT, Convective and Microwave Drying of Mushrooms (A.bisporus and P.ostreatus), Indian Journal of Pharmaceutical Education and Research
  • Uluslararası Hakemli 2013, KESMEN ZÜLAL,ÇELEBİ SEZER YASEMİN,Güllüce Ayten,YETİM HASAN, Detection of Seagull Meat in Meat Mixtures using Real Time PCR Analysis, Food Control
  • 28.12.2023, Uluslararası, 2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCHES, KARAKUŞ ZEYNEP NUR, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, ÇELEBİ YASEMİN, SUMAK: BESİN DEĞERİ VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ, Tam metin bildiri
  • 28.12.2023, Uluslararası, 2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCHES, KARAKUŞ ZEYNEP NUR, ÇELEBİ YASEMİN, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, KIZILCIK: BESİN DEĞERİ VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ, Tam metin bildiri
  • 28.11.2023, Uluslararası, 13 th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE AND RURAL DEVELOPMENT , 2023, KARAKUŞ ZEYNEP NUR, ÇELEBİ YASEMİN, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, DUT YAPRAKLARININ İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNDEKİ FARMAKOLOJİK ETKİLERİ, Tam metin bildiri
  • 28.11.2023, Uluslararası, 13 th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE AND RURAL DEVELOPMENT , 2023, KARAKUŞ ZEYNEP NUR, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, ÇELEBİ YASEMİN, ARONYA: BESİN DEĞERLERİ VE POTANSİYEL SAĞLIK ETKİLERİ, Tam metin bildiri
  • 27.09.2015, Uluslararası, 26th International Scientific Experts Congress on Agriculture and Food Industry, ÇELEBİ SEZER YASEMİN,SÜFER ÖZGE,SEZER GÖKHAN,BOZKURT HÜSEYİN, “Physico-chemical and Microbiological Quality of Commercial Sucuk Samples, Özet bildiri
  • 27.09.2015, Uluslararası, 26th International Scientific Experts Congress on Agriculture and Food Industry, ÇELEBİ SEZER YASEMİN,SEZER GÖKHAN, Application of Real Time PCR Techniques in Food Industry, Özet bildiri
  • 26.05.2014, Uluslararası, NAFI 2014, ÇELEBİ SEZER YASEMİN,SÜFER ÖZGE, “Lactic Starter Cultures Used in Fermented Meat Product, Sucuk, Özet bildiri
  • 24.11.2011, Ulusal, 7. Gıda Mühendisliği Kongresi, ÇELEBİ SEZER YASEMİN,TÖRNÜK FATİH,Şimşek Harun,YETİM HASAN, Din ve inançların dünyada et ve et ürünleri tüketimindeki rolü ve gelecekte yaşanabilecek gelişmeler, Özet bildiri
  • 24.10.2013, Uluslararası, The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİN, Kerebiç, Özet bildiri
  • 23.04.2017, Uluslararası, 5th International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies - INOPTEP 2017 and 29th National Conference Processing and Energy in Agriculture, ÇELEBİ SEZER YASEMİN,SÜFER ÖZGE,GAMLI ÖMER FARUK, Physical Attributes of Turkish Sucuks Cooked in Microwave Oven, Tam metin bildiri
  • 23.04.2017, Uluslararası, 5th International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies, SÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİN,GAMLI ÖMER FARUK, Fish Drying and Mathematical Models: A Review, Özet bildiri
  • 21.08.2015, Ulusal, Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, Sezer Gökhan,ÇELEBİ SEZER YASEMİN, Moleküler Biyoloji ve Genetik Çalışmalarında yaygın kullanılan Polimeraz Zincir Reaksiyonu Kullanım Hataları, Özet bildiri
  • 18.12.2020, Uluslararası, V. Uluslararası Battalgazi Bilimsel Çalışmalar Kongresi, ÇELEBİ SEZER YASEMİN, The Using Potential of Nanotechnology in Food Industry, Tam metin bildiri
  • 18.08.2013, Uluslararası, 59th ICoMST International Congress of Meat Science and Technology,, ÇELEBİ SEZER YASEMİN,KESMEN ZÜLAL,YETİMAN AHMET EVREN,YETİM HASAN, Evaluation of Competitiveness and Adaptation Ability of Autochthonous Starter Cultures in Sucuk Fermentation, Tam metin bildiri
  • 18.04.2016, Uluslararası, (15th ICBC), 18-21 April 2016, İstanbul / Turkey, SÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİN,NAKİLCİOĞLU TAŞ EMİNE, Mathematical Modeling Researches Focused on Baking of Cereal Products, Özet bildiri
  • 17.04.2014, Ulusal, 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, ÇELEBİ SEZER YASEMİN,SÜFER ÖZGE, Toprak Güveç (Çömlek) ve Kullanımı, Tam metin bildiri
  • 17.04.2014, Ulusal, 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, SÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİN, Bir Karadeniz Klasiği: Kuymak, Tam metin bildiri
  • 16.12.2022, Uluslararası, GANUD 4. International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics-IV, ÇELEBİ YASEMİN, Eşme Tarhana, Tam metin bildiri
  • 16.11.2021, Uluslararası, International Anatolian Congress on Medicinal and Aromatic Plants, ÇELEBİ SEZER YASEMİN, Tıbbi ve Yenebilir Mantar Tozlarının Et ve Et Ürünlerinde Kullanım Potansiyellerinin Araştırılması, Tam metin bildiri
  • 16.11.2017, Uluslararası, International Advanced Researches Engineering Congress 2017, SEZER GÖKHAN,Murguzova Nazrin,Yılmaz Ahmet Sait,GÜLNAZ OSMAN,ÇELEBİ SEZER YASEMİN, Adsorption of Tetracycline antibiotic on Lemna minor L., Özet bildiri
  • 16.11.2017, Uluslararası, International Advanced Researches Engineering Congress-2017, SEZER GÖKHAN,Murguzova Nazrin,yılmaz ahmet sait,ÇELEBİ SEZER YASEMİN,GÜLNAZ OSMAN, The remove of heavy metal and color containing Ni, Cu and Cr from textilewastewater by activated sludge adsorption, Özet bildiri
  • 16.11.2017, Uluslararası, International Advanced Researches Engineering Congress-2017, ÇELEBİ SEZER YASEMİN,SEZER GÖKHAN, Development of Antimicrobial Packaging Techniques in Meat and Meat Products, Özet bildiri
  • 16.11.2017, Uluslararası, International Advanced Researches Engineering Congress-2017, ÇELEBİ SEZER YASEMİN,SÜFER ÖZGE, Phenolic Contents and Antioxidant Activities of Oven Dried Pomegranate Arils, Özet bildiri
  • 15.05.2017, Uluslararası, International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), ÖZ AYŞE TÜLİN,SÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİN, Poly(lactic) acid films in food packaging systems, Özet bildiri
  • 15.05.2017, Uluslararası, International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), ÇELEBİ SEZER YASEMİN,SÜFER ÖZGE, Conventional Drying and Color Changes of Anchovy (E. encrasicolus), Özet bildiri
  • 14.10.2014, Uluslararası, 2014 Annual Conference Exhibition, Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products and Dietary Supplements,, SÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİN, A Research On Specification of Functional Food Tendencies of Turkish Consumers, Özet bildiri
  • 14.10.2014, Uluslararası, 2014 Annual Conference Exhibition, Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products and Dietary Supplements, ÇELEBİ SEZER YASEMİN,SÜFER ÖZGE, All Aspects of Food Nanotechnology and Current Status in World, Özet bildiri
  • 13.04.2017, Uluslararası, The Third International Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants, SÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİN,BOZOK FUAT, Convective and Microwave Drying of Mushrooms (Agaricus bisporus and Pleurotus ostreatus), Özet bildiri
  • 13.04.2017, Uluslararası, The Third International Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants (MESMAP 2017), ÇELEBİ SEZER YASEMİN,SÜFER ÖZGE,SEZER GÖKHAN, Extraction of phenolic compounds from oven and microwave dried mushrooms (Agaricus bisporus and Pleurotus ostreatus) by using methanol, ethanol and aceton as solvents, Özet bildiri
  • 12.12.2020, Uluslararası, 9th International Scientific Research Congress, ÇELEBİ SEZER YASEMİN, Determination of Antimicrobial and Antioxidant Activities of Water / or Alcohol Based Commercial Propolis Extracts Used in Meatball Production, Tam metin bildiri
  • 11.04.2018, Uluslararası, International Conference on Raw Material to Processed Foods, SÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİN, Chitosan in Active Packaging of Meat and Meat products, Özet bildiri
  • 11.04.2018, Uluslararası, International Conference on Raw Material to Processed Foods, ÇELEBİ SEZER YASEMİN,SÜFER ÖZGE,MAK AYSİMA, A Research about Quality Evaluation of Dried Apricots Sold in Osmaniye Region, Özet bildiri
  • 10.05.2012, Ulusal, 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, ÇELEBİ SEZER YASEMİN,KESMEN ZÜLAL,YETİMAN AHMET EVREN,YETİM HASAN, Sucukta Laktik Mikrofloranın Belirlenmesinde Polimeraz Zincir Reaksiyonu Denatüre Gradient Jel Elektroforez PCR DGGE Yönteminin Propidium Monoazide PMA ile Birlikte Kulanımı, Özet bildiri
  • 10.05.2012, Ulusal, 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, ÇELEBİ SEZER YASEMİN,SÜFER ÖZGE,YETİM HASAN, Tüm Yörelerin Sahiplendiği Ortak Lezzet: Tirit, Tam metin bildiri
  • 05.11.2014, Uluslararası, 2nd International Food Congress on Food Technology, ÇELEBİ SEZER YASEMİN,KESMEN ZÜLAL,SÜFER ÖZGE,YETİM HASAN, Quality Attributes of Sucuks Produced by Using Isolated Lactic Acid Bacteria, Özet bildiri
  • 03.01.2020, Uluslararası, Uluslararasi 5 Ocak Uygulamali Bilimler Kongresi, ÇELEBİ SEZER YASEMİN, Color And Texture Properties of Different Types of Pastırma Marketed in Kayseri, Özet bildiri
  • 01.10.2015, Uluslararası, The 3nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİN,EKER TÜLİN, An Immigrant Taste: Curd Cheese Dessert with Black Mulberry, Özet bildiri
  • 01.10.2015, Uluslararası, The 3nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, EKER TÜLİN,SÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİN, Katırcı Halva – Disappering Flavour, Özet bildiri
  • 01.10.2015, Uluslararası, The 3nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, EKER TÜLİN,SÜFER ÖZGE,ÇELEBİ SEZER YASEMİN, The Most Chill Drink of Çukurova Aşlama, Özet bildiri
  • Uluslararası 2024, Bilimsel Kitap, KARAKUŞ ZEYNEP NUR, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, ÇELEBİ YASEMİN, Gıda, Beslenme ve Gastronomide Yeni Trendler: Alternatif Besinler, 2024, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, 978-625-6448-94-0
  • Uluslararası 2024, Bilimsel Kitap, ÇELEBİ YASEMİN, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, Gıda, Beslenme ve Gastronomide Yeni Trendler: Alternatif Besinler, 2024, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, 978-625-6448-94-0
  • AKTİF FİLM İLE PAKETLENEN SUCUKLARDAKİ DEĞİŞİMLERİN İNCELENMESİ

    10.06.2015 - 18.09.2017

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Araştırmacı
    Projenin Yürütüldüğü Kurum:
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 7823 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı : 14.7
    Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi - Tamamlandı
  • Sucuktan izole edilen Laktik asit Bakterilerinin Starter Kültür Olarak Kullanım Potansiyelinin Belirlenmesi

    10.10.2012 -

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Araştırmacı
    Projenin Yürütüldüğü Kurum:
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi :
    Proje Teşvik Puanı :
    Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi - Tamamlandı