UŞAK ÜNİVERSİTESİ Akademik Bilgi Sistemi

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
ÖZGÜR TARHAN

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI
  • Lisans

    1992 - 1999

    GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
  • Yüksek Lisans

    2001 - 2004

    İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİYOTEKNOLOJİ VE BİYOMÜHENDİSLİK ANABİLİM DALI (DİSİPLİNLERARASI)
    Isolation and characterization of Bacillus thuringiensis strains from different grain habitats
  • Doktora

    2007 - 2013

    İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR) (İNGİLİZCE)
    Development and characterization of whey based alpha-lactalbumin protein nanotubes for food applications
  • YDS - İngilizce

    2016 - Bahar

    İngilizce - 77.5
  • Mühendislik Temel Alanı
    Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

  • DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ - UŞAK ÜNİVERSİTESİ

    2016 -

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ - GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ - GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI
  • ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ - İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ

    2001 - 2013

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ - GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ - GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI
  • UŞAK ÜNİVERSİTESİ Bologna Eşgüdüm Komisyonu Üyeliği

    2020 -

  • UŞAK ÜNİVERSİTESİ Rektör Danışmanı

    2018 -

  • UŞAK ÜNİVERSİTESİ Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü

    2016 -

  • UŞAK ÜNİVERSİTESİ Farabi Koordinatörü

    2016 - 2020

  • UŞAK ÜNİVERSİTESİ Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü

    2016 - 2020

  • UŞAK ÜNİVERSİTESİ Erasmus Koordinatörü

    2016 -

  • 2020

    Yüksek Lisans - RANA ŞEN
    Gıda proteinlerinden kısmi hidroliz ve aktif madde ilavesiyle elde edilen yenilebilir filmlerin yapısal ve antimikrobiyal özelliklerinin incelenmesi
    Uşak Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü
  • 2019

    Yüksek Lisans - AHMET KAYA
    İşleme esnasında sütte bulunan alerjen proteinlerin yapısındaki değişikliklerin belirlenmesi
    Uşak Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü
  • 2019

    Yüksek Lisans - AYŞEGÜL GÜNDEM
    Hayvansal Atıklardan Elde Edilen Proteinlerin Verimlerinin ve Jelleşme Özelliklerinin Araştırılması
    Uşak Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü
  • TEZ ÇALIŞMASI - Yüksek Lisans, 2019-2020
  • UZMANLIK ALAN DERSİ II - Yüksek Lisans, 2019-2020
  • SEMİNER - Yüksek Lisans, 2019-2020
  • İLERİ ENSTRÜMENTAL ANALİZ - Yüksek Lisans, 2019-2020
  • PROJE ÇALIŞMASI II - Lisans, 2019-2020
  • MESLEKİ İNGİLİZCE IV - Lisans, 2019-2020
  • MESLEKİ İNGİLİZCE II - Lisans, 2019-2020
  • ISI VE KÜTLE TRANSFERİ - Lisans, 2019-2020
  • AKIŞKANLAR MEKANİĞİ - Lisans, 2019-2020
  • PROJE ÇALIŞMASI 1 - Lisans, 2019-2020
  • YAZILI VE GÖRSEL BASINDA GIDA VE GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONULARI - Lisans, 2019-2020
  • PROSES TASARIMI VE KONTROLÜ - Lisans, 2019-2020
  • MESLEKİ İNGİLİZCE III - Lisans, 2019-2020
  • MESLEKİ İNGİLİZCE I - Lisans, 2019-2020
  • GIDA PROTEİNLERİ VE ELEKTROFORETİK YÖNTEMLERLE AYRILMASI - Yüksek Lisans, 2019-2020
  • ENSTRÜMENTAL ANALİZ LAB - Lisans, 2019-2020
  • ENSTRÜMENTAL ANALİZ - Lisans, 2019-2020
  • Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği - Yüksek Lisans, 2018-2019
  • Proje Çalışması II - Lisans, 2018-2019
  • Meyve ve Sebze Teknolojisi - Lisans, 2018-2019
  • Mesleki İngilizce IV - Lisans, 2018-2019
  • Mesleki İngilizce II - Lisans, 2018-2019
  • Gıda Ambalajlama - Lisans, 2018-2019
  • Isı ve Kütle Transferi - Lisans, 2018-2019
  • Akışkanlar Mekaniği - Lisans, 2018-2019
  • BİLİMSEL YAYIN HAZIRLAMA VE SUNMA TEKNİKLERİ - Yüksek Lisans, 2018-2019
  • GIDA PROTEİNLERİ VE ELEKTROFORETİK YÖNTEMLERLE AYRILMASI - Yüksek Lisans, 2018-2019
  • PROJE ÇALIŞMASI 1 - Lisans, 2018-2019
  • PROSES TASARIMI VE KONTROLÜ - Lisans, 2018-2019
  • YAZILI VE GÖRSEL BASINDA GIDA VE GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONULARI - Lisans, 2018-2019
  • MESLEKİ İNGİLİZCE I - Lisans, 2018-2019
  • ENSTRÜMENTAL ANALİZ LAB - Lisans, 2018-2019
  • ENSTRÜMENTAL ANALİZ - Lisans, 2018-2019
  • AKIŞKANLAR MEKANİĞİ - Lisans, 2017-2018
  • Mesleki İngilizce II - Lisans, 2017-2018
  • Gıda Ambalajlama - Lisans, 2017-2018
  • Gıda Biyoteknolojisi - Lisans, 2017-2018
  • Isı ve Kütle Transferi - Lisans, 2017-2018
  • Gıda Proteinleri ve Elektroforetik Yöntemlerle Ayrılması - Yüksek Lisans, 2017-2018
  • Gıda Mikrobiyolojisi Lab - Lisans, 2017-2018
  • Gıda Kimyası Lab - Lisans, 2017-2018
  • Enstrümental Analiz Lab - Lisans, 2017-2018
  • Yazılı ve Görsel Basında Gıda ve Gıda Mühendisliği Konuları - Lisans, 2017-2018
  • Mesleki İngilizce I - Lisans, 2017-2018
  • Temel İşlemler I - Lisans, 2017-2018
  • Enstrümental Analiz - Lisans, 2017-2018
  • Akışkanlar Mekaniği - Lisans, 2016-2017
  • Gıda Proteinlerinin Elektroforetik Yöntemlerle Ayrılması - Yüksek Lisans, 2016-2017
  • Yenilikçi Gıda Ambalajlama Teknolojileri - Yüksek Lisans, 2016-2017
  • Yazılı ve Görsel Basında Gıda ve Gıda Mühendisliği Konuları - Lisans, 2016-2017
  • Analitik Kimya Lab - Lisans, 2016-2017
  • Gıda Mikrobiyolojisi Lab I - Lisans, 2016-2017
  • Ticari Besin Destek Ürünleri - Lisans, 2016-2017
  • Genel Kimya II - Lisans, 2016-2017
  • Uluslararası Hakemli 2020, Garavand Farhad,Cacciotti Ilaria,Vahedikia Nooshin,Rehman Abdur,TARHAN ÖZGÜR,Akbari Alavijeh Safoura,Shaddel Rezvan,Rashidinejad Ali,Nejatian Mohammad,Jafarzadeh Shima,Azizi Lalabadi Maryam,KhoshnoudiNia Sara,Jafari Seid Mahdi, A comprehensive review on the nanocomposites loaded with chitosan nanoparticles for food packaging, CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION
  • Uluslararası Hakemli 2020, İNCE YARDIMCI ATİKE,TARHAN ÖZGÜR, ELECTROSPUN PROTEIN NANOFIBERS AND THEIR FOOD APPLICATIONS, Mugla Journal of Science and Technology
  • Uluslararası Hakemli 2020, TARHAN ÖZGÜR,GÖZLER MUSTAFA,Yavuz Rahmi Can,Şimşek Melike, Effect of Heat Treatment on the Protein Fractions in Edible Poultry Eggs, Academic Food Journal
  • Uluslararası Hakemli 2020, Gündem Ayşegül,TARHAN ÖZGÜR, Extraction of collagen and gelatine from animal wastes, Bulletin of Biotechnology
  • Uluslararası Hakemli 2020, TARHAN ÖZGÜR,Campanella Osvaldo H, Microstructure and Rheology of Whey Protein Based Hydrogels, Hacettepe Journal of Biology and Chemistry
  • Uluslararası Hakemli 2017, Spotti Maria Julia,TARHAN ÖZGÜR,Schaffter Sam,Corvalan Carlos,Campanella Osvaldo H, Whey protein gelation induced by enzymatic hydrolysis and heat treatment Comparison of creep and recovery behavior, Food Hydrocolloids
  • Uluslararası Hakemli 2016, TARHAN ÖZGÜR,Spotti M Julia,Sam Schaffter,Corvalan Carlos M,Campanella Osvaldo H, Rheological and structural characterization of whey protein gelation induced by enzymatic hydrolysis, Food Hydrocolloids
  • Uluslararası Hakemli 2014, TARHAN ÖZGÜR,HARSA HAYRİYE ŞEBNEM, Nanotubular Structures Developed from Whey Based a Lactalbumin Fractions forFood Applications, Biotechnology Progress
  • Uluslararası Hakemli 2013, TARHAN ÖZGÜR,TARHAN ENVER,HARSA HAYRİYE ŞEBNEM, Investigation of the structure of alpha lactalbumin protein nanotubesusing optical spectroscopy, Journal of Dairy Research
  • Ulusal Hakemli 2010, TARHAN ÖZGÜR,GÖKMEN VURAL,HARSA HAYRİYE ŞEBNEM, NANOTEKNOLOJİNİN GIDA BİLİM VE TEKNOLOJİSİALANINDAKİ UYGULAMALARI, Gıda
  • Uluslararası Hakemli 2008, TARHAN ÖZGÜR,HARSA HAYRİYE ŞEBNEM,GÜNEŞ HATİCE,TURANLI FERİT,Çınar Çelenk, Identification and bioactivity of native strains of Bacillusthuringiensis from grain related habitats in Turkey, Biological Control
  • Uluslararası Hakemli 2007, Çınar Çelenk,TARHAN ÖZGÜR,YENİDÜNYA ALİ FAZIL,HARSA HAYRİYE ŞEBNEM,GÜNEŞ HATİCE, Isolation and characterization of Bacillus thuringiensisstrains from olive related habitats in Turkey, JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY
  • Uluslararası Hakemli 2005, TARHAN ÖZGÜR,Yenidünya A Fazıl,HARSA HAYRİYE ŞEBNEM,GÜNEŞ HATİCE, Isolation and characterization of Bacillus thuringiensis strainsfrom different grain habitats in Turkey, WORLD JOURNAL OF MICROBIOLOGY & BIOTECHNOLOGY
  • 26.05.2011, Uluslararası, 11.Novel Approaches in Food Industry, TARHAN ÖZGÜR,GÖKMEN VURAL,HARSA HAYRİYE ŞEBNEM, Alpha-Lactalbumin Protein Nanotubes, Tam metin bildiri
  • 26.05.2011, Uluslararası, 11. Novel Approaches in Food Industry, TARHAN ÖZGÜR,GÖKMEN VURAL,HARSA HAYRİYE ŞEBNEM, Purification of Major Proteins in Whey, Özet bildiri
  • 22.11.2018, Uluslararası, International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology, TARHAN ÖZGÜR,KAYA AHMET,GÖZLER MUSTAFA, Analysis of Protein Allergy in Cow Milk and Cheese, Tam metin bildiri
  • 22.11.2018, Uluslararası, International Eurasian Conferance on Science, Engineering and Technology, TARHAN ÖZGÜR,ŞEN RANA, Characterization and Application of Food-based Protein Hydrogels, Tam metin bildiri
  • 22.10.2017, Uluslararası, 13th Nanoscience and Nanotechnology Conference, TARHAN ÖZGÜR,HARSA HAYRİYE ŞEBNEM, Structure of Whey Based Protein Nanotubes, Özet bildiri
  • 22.05.2011, Uluslararası, 11. International Congress on Engineering and Food, TARHAN ÖZGÜR,GÖKMEN VURAL,HARSA HAYRİYE ŞEBNEM, Protein Nanotubes constructed from whey-based alpha-lactalbumin, Özet bildiri
  • 21.06.2004, Ulusal, 17. Ulusal Biyoloji Kongresi, TARHAN ÖZGÜR,YENİDÜNYA ALİ FAZIL,HARSA HAYRİYE ŞEBNEM,GÜNEŞ HATİCE, Tahıl ortamlarından Bacillus thuringiensis izolasyonu ve genotipik karakterizasyonu, Özet bildiri
  • 20.04.2015, Uluslararası, Nanoparticle Synthesis and Assembly, Faraday Discussion, TARHAN ÖZGÜR,Hamaker Bruce R,Campanella Osvaldo H, Self-assembled protein nanotubes triggering gelation,
  • 19.03.2020, Uluslararası, 3rd International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences(EurasianBioChem 2020), Gündem Ayşegül,TARHAN ÖZGÜR, Extraction of collagen and gelatin from animal wastes, Özet bildiri
  • 19.03.2020, Uluslararası, 3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2020), TARHAN ÖZGÜR,İNCE YARDIMCI ATİKE, Food-based protein nanofibers produced by electrospinning, Tam metin bildiri
  • 15.06.2010, Uluslararası, 6. Nanoscience and Nanotechnology Conference, TARHAN ÖZGÜR,HARSA HAYRİYE ŞEBNEM, Development of alpha-lactalbumin protein nanotubes by self-assembly, Özet bildiri
  • 15.05.2017, Uluslararası, International Conference on Agriculture, Forest and Food Sciences and Technologies, TARHAN ÖZGÜR,Campanella Osvaldo H, Mechanical and Structural Characterization of Whey Based Protein Gels, Özet bildiri
  • 15.05.2017, Uluslararası, International Conference on Agriculture, Forest and Food Sciences and Technologies, TARHAN ÖZGÜR,Campanella Osvaldo H, Whey Protein Hydrogels: Food and Non-food (Biomedical) Applications, Özet bildiri
  • 14.10.2019, Uluslararası, I. Health Sciences and Biotechnology Conference, TARHAN ÖZGÜR,Gözler Mustafa,Yavuz Rahmi Can,Şimşek Melike, Isıl İşlemin Yumurta Proteinleri Üzerinde Etkisi, Özet bildiri
  • 14.10.2019, Uluslararası, I. International Health Science and Biotechnology Congress, TARHAN ÖZGÜR,Gündem Ayşegül, Hayvansal Atıklardan Protein Eldesi, Tam metin bildiri
  • 14.10.2019, Uluslararası, I. International Health Sciences and Biotechnology, TARHAN ÖZGÜR,ŞEN RANA, Characterization of Heat Denaturated and Enzyme Hydrolyzed Protein Edible Films, Tam metin bildiri
  • 14.10.2019, Uluslararası, I. International Health Sciences and Biotechnology Congress, TARHAN ÖZGÜR, Protein Hydrogels, Tam metin bildiri
  • 07.10.2020, Uluslararası, 2nd International Eurasian Conference onScience, Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2020), GÖZLER MUSTAFA,TARHAN ÖZGÜR, Elektroeğirme yöntemiyle elde edilen kompozit protein nanofiberlerin gıda uygulamaları, Tam metin bildiri
  • 06.11.2009, Ulusal, 6. Gıda Mühendisliği Kongresi, TARHAN ÖZGÜR,Arcan İskender,Baysal Handan,Ceylan Çağatay,HARSA HAYRİYE ŞEBNEM, Türkiye’xxde ve Dünyada Gıda Mühendisliği Eğitimi, Tam metin bildiri
  • 03.10.2013, Uluslararası, PPM, International Porous Powdered Materials Symposium and Exhibition, TARHAN ÖZGÜR,HARSA HAYRİYE ŞEBNEM, Analysis of the Growth of Alpha-Lactalbumin Protein Nanotubes Functional for Food Applications, Özet bildiri
  • 01.10.2020, Uluslararası, 2nd International Congress of Medical Sciences, and Biotechnology, Uşak, 2020, TARHAN ÖZGÜR, Potential Health Concerns of Food Nanoparticles, Tam metin bildiri
  • Uluslararası 2020, Bilimsel Kitap, TARHAN ÖZGÜR,Jafari Seid Mahdi, Characterization of Nanoencapsulated Food Ingredients, 2020, Academic Press, Elsevier Inc., 978-0-12-815667-4
  • Uluslararası 2020, Bilimsel Kitap, TARHAN ÖZGÜR, Handbook of Nanotechnology, 2020, Academic Press, Elsevier Inc., 978-0-12-815866-1
Academic Food Journal , Dergi, Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Journal of Pharmacy , Dergi, Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Akademik Gıda , Dergi, Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Gazi UJournal of Science , Dergi, Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Akademik Gıda , Dergi, Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Diğer

    2014

    Doktora Sonrası Araştırma Bursu
    TÜBİTAK 2219/2014-II, Purdue Universitesi’xxnde (Amerika) Doktora sonrası çalışmalar için 1 yıllık burs ödülü
    TÜBİTAK
  • Süt ve Süt Mamüllerinde Bulunan Alerjen Protein/Peptit Fraksiyonlarının Yenilikçi Yöntemlerle Tanımlanması

    23.06.2017 - 24.03.2019

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Yürütücü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: UŞAK ÜNİVERSİTESİ
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi :
    Proje Teşvik Puanı :
    Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi - Tamamlandı
  • İşleme Esnasında Sütte Bulunan Alerjen Proteinlerin Yapısındaki Değişikliklerin Belirlenmesi

    16.10.2017 - 17.04.2019

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Yürütücü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: UŞAK ÜNİVERSİTESİ
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi :
    Proje Teşvik Puanı :
    Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi - Tamamlandı
  • 2 Peyniraltı suyundan gıda endüstrisinde uygulanabilir protein ve peptit nanotüplerin geliştirilmesi ve karakterizasyonu

    01.04.2010 - 01.04.2014

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Bursiyer
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi :
    Proje Teşvik Puanı :
    TÜBİTAK PROJESİ - Tamamlandı
  • Protein nanotupler geliştirmek üzere peyniraltı suyundan alfa Laktalbumin in saflaştırılması

    01.03.2009 - 01.03.2011

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Araştırmacı
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi :
    Proje Teşvik Puanı :
    Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi - Tamamlandı