UŞAK ÜNİVERSİTESİ Akademik Bilgi Sistemi

PROFESÖR
İSMAİL TÜRKER

ZİRAAT FAKÜLTESİ ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ YEMLER VE HAYVAN BESLEME ANABİLİM DALI
Yök Akademisyen Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız
  • Lisans

    1989 - 1993

    ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ
  • Yüksek Lisans

    1996 - 1998

    ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ZOOTEKNİ (YL) (TEZLİ)
    Bal arısı (Apis mellifera L.)’xxnda değişik koloni populasyonu gücü, yüksek tipi ve hasat zamanlarının arı sütü verimine etkisi
  • Doktora

    2003 - 2006

    ANKARA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ZOOTEKNİ (DR) (ZİRAAT)
    Geliştirilmekte Olan Yerli Beyaz Yumurtacı Saf Hatlar ve Hibritlerinde Verim Özellikleri, Yumurta Kalitesi ve Kuluçka Sonuçlarının Belirlenmesi
  • ÜDS - İngilizce

    2010 - Bahar

    İngilizce - 73.75
  • Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı
    Zootekni

  • PROFESÖR - UŞAK ÜNİVERSİTESİ

    2020 -

    - ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ - YEMLER VE HAYVAN BESLEME ANABİLİM DALI
  • PROFESÖR - BOZOK ÜNİVERSİTESİ

    2018 - 2020

    - ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ - HAYVAN YETİŞTİRME VE ISLAHI ANABİLİM DALI
  • DOÇENT - ORDU ÜNİVERSİTESİ

    2012 - 2018

    - ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ - HAYVAN YETİŞTİRME ANABİLİM DALI
  • YARDIMCI DOÇENT - ORDU ÜNİVERSİTESİ

    2012 - 2012

    - ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ - HAYVAN YETİŞTİRME ANABİLİM DALI
  • UŞAK ÜNİVERSİTESİ Dekan Yardımcısı

    2020 -

  • BOZOK ÜNİVERSİTESİ Bölüm Başkanı

    2018 - 2020

  • ORDU ÜNİVERSİTESİ Anabilim Dalı Başkanı

    2013 - 2017

  • ORDU ÜNİVERSİTESİ Bölüm Başkanı

    2013 - 2017

  • 2018

    Yüksek Lisans - TOLGA İBAS
    Kuluçkalık yumurtaların değişik oranlarda propolis ile dezenfekte edilmesinin kuluçka sonuçları ve toplam bakteri sayısı üzerine etkisi
    Ordu Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü
  • 2015

    Yüksek Lisans - BÜLENT KÖSE
    Ordu ilindeki tavukçuluk işletmelerinin genel yapısı, sorunları ve çözüm önerileri
    Ordu Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü
  • 2015

    Yüksek Lisans - SALİHA ARTAN
    Köy, serbest ve kafes sistemlerinde üretilen yumurtaların kalite özellikleri bakımından karşılaştırılması
    Ordu Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü
  • 2015

    Yüksek Lisans - NURGÜL BENLİ
    Değişik markalarda Ordu ilinde satışa sunulan yumurtaların kalite özeliklerinin belirlenmesi
    Ordu Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü
  • 2014

    Yüksek Lisans - EROL AŞCI
    Tavuklarda yumurta şekil indeksinin kuluçka özellikleri üzerine etkisi
    Ordu Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü
  • TAVUK YETİŞTİRİCİLİĞİ - Lisans, 2015-2016
  • HAYVAN YETİŞTİRME İLKELERİ - Lisans, 2015-2016
  • MESLEKİ UYGULAMA - Lisans, 2015-2016
  • HAYVAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ - Lisans, 2015-2016
  • HAYVAN YETİŞTİRME İLKELERİ - Lisans, 2014-2015
  • KULUÇKACILIK - Yüksek Lisans, 2013-2014
  • KÜMESLER VE EKİPMANLAR - Yüksek Lisans, 2013-2014
  • YUMURTA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ - Yüksek Lisans, 2013-2014
  • YUMURTA TAVUĞU YETİŞTİRME VE ISLAHI - Yüksek Lisans, 2013-2014
  • HAYVAN YETİŞTİRME - Lisans, 2013-2014
  • KULUÇKACILIK - Yüksek Lisans, 2012-2013
  • KÜMESLER VE EKİPMANLAR - Yüksek Lisans, 2012-2013
  • YUMURTA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ - Yüksek Lisans, 2012-2013
  • YUMURTA TAVUĞU YETİŞTİRME VE ISLAHI - Yüksek Lisans, 2012-2013
  • HAYVAN YETİŞTİRME - Lisans, 2012-2013
  • Ulusal Hakemli 2022, TÜRKER İSMAİL, FAROOQ Othman Fouad, Kuluçkalık Yumurtaların Değişik Oranlarda Tuz Çözeltisi ile Muamele Edilerek Depolanmasının Kuluçka Sonuçlarına Etkisi, Uşak Üniversitesi Fen ve Doğa Bilimleri Dergisi
  • Uluslararası Hakemli 2022, Kamanlı Serdar, Aygören Hüseyin, TÜRKER İSMAİL, Determination of Proper Turning Frequency to Increase for Hatching Results in Hatching Eggs With Abnormal Shape Index, Journal of Agricultural Sciences-Tarim Bilimleri Dergisi
  • Ulusal Hakemli 2021, ALKAN SEZAİ, TÜRKER İSMAİL, Effects of Egg Shape Index on Egg Quality in Partridges, Ordu University Journal of Science and Technology
  • Ulusal Hakemli 2021, TÜRKER İSMAİL, Kamanlı Serdar, ÇELEN MEHMET FATİH, Batarya Tipi Kafeslerde Işığın Geliş Açısının Yumurta Verimi ve Kalitesi Üzerine Etkisi, Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
  • Uluslararası Hakemli 2020, Aygören Hüseyin,Taşdemir Ahmet Nuri,Tülek Engin,Doğan Ali,TÜRKER İSMAİL, The Effect of Acetylsalicylic Acid and Ascorbic Acid on Hatching Results and Some Stress Parameters in High Temperature Eggs., Journal of Poultry Research
  • Uluslararası Hakemli 2020, TÜRKER İSMAİL,ALKAN SEZAİ,AKÇAY SERPİL,Kamanlı Serdar, Evaluation by a different method of egg quality in hens., Turkish Journal of Food and Agriculture Sciences
  • Uluslararası Hakemli 2020, ALKAN SEZAİ,ERTÜRK ÖMER,TÜRKER İSMAİL, Determination of Microbial Activity and Quality Traits of Eggs Coated with Propolis, Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
  • Uluslararası Hakemli 2020, TÜRKER İSMAİL,BOZ MEHMET AKİF,Taşkesen Hulusi Ozan,Kamanlı Serdar, Effect of Fluctuate lighting Program on Production and Carcass Characteristics of Broiler Chickens, Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology
  • Uluslararası Hakemli 2019, TÜRKER İSMAİL,ALKAN SEZAİ, Comparisons of Physical and Chemical Characteristics of Eggs Obtained using Hens Reared in Deep Litter and Free-Range Systems., Tarim Bilimleri Dergisi-Journal of Agricultural Sciences
  • Uluslararası Hakemli 2018, TÜRKER İSMAİL,ALKAN SEZAİ, Comparison of Hens Reared in Free Range and Deep-Litter Systems in Terms of Certain Production Characteristics, Tarim Bilimleri Dergisi
  • Ulusal Hakemli 2018, ALKAN SEZAİ,ERTÜRK ÖMER,TÜRKER İSMAİL, Kuluçkalık Yumurtalarda Bulunan Bakteriyel İzolatların Morfolojik Özelliklerinin Belirlenmesi, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
  • Ulusal Hakemli 2018, TÜRKER İSMAİL,İbas Tolga,ERTÜRK ÖMER, Kuluçkalık Yumurtaların Değişik Oranlarda Propolis ile Dezenfekte Edilmesinin Kuluçka Sonuçları ve Toplam Bakteri Sayısı Üzerine Etkisi, Akademik Ziraat Dergisi
  • Uluslararası Hakemli 2017, TÜRKER İSMAİL,ALKAN SEZAİ,AKÇAY SERPİL, Yerli ve yabancı ticari kahverengi yumurtacı tavukların serbest (free-range) yetiştirme sisteminde verim özelliklerinin karşılaştırılması., Turkish Journal of Agriculture - Food Science And Technology
  • Uluslararası Hakemli 2017, DURMUŞ İSMAİL,ALKAN SEZAİ,NARİNÇ DOĞAN,KARABAĞ KEMAL,KARSLI TAKİ, Effects of mass selection on egg production on some reproductive traits in Japanese quail, European poultry science
  • Ulusal Hakemli 2017, TÜRKER İSMAİL,NARİNÇ DOĞAN,ALKAN SEZAİ, Yerli ve Yabancı Yumurtacı Hibrit Sürülerde Yumurta Ağırlığının Zamana Bağlı Değişiminin Karşılaştırılması ve Modellenmesi, Akademik Ziraat Dergisi
  • Uluslararası Hakemli 2016, ALKAN SEZAİ,KARABAĞ KEMAL,KARSLI TAKİ,DURMUŞ İSMAİL, Determination of Effective Temparatures in Hen Houses, Journal og Agricultural Faculty of Uludag University
  • Uluslararası Hakemli 2016, DURMUŞ İSMAİL,Kamanlı Serdar,ALKAN SEZAİ, Kahverengi Yumurtacı Saf Hatlarda Bazı Yumurta Kalite Özelliklerinin Kuluçka Sonuçları Üzerine Etkisi, Turkish Journal Of Agriculture - Food Science And Technology
  • Uluslararası Hakemli 2016, ALKAN SEZAİ,KARSLI TAKİ,DURMUŞ İSMAİL,KARABAĞ KEMAL, Beç Tavuklarında Numida meleagris Yumurta Şekil İndeksinin Yumurta Kalitesine Etkileri, Turkish Journal Of Agriculture - Food Science And Technology
  • Uluslararası Hakemli 2016, Kamanlı Serdar,Boğa Ali Gazi,DURMUŞ İSMAİL, Beyaz Yumurtacı Ebeveyn Hatlarında İkili Melez Kombinasyonların Bazı Verim ve Yumurta Kalite Özellikleri Bakımından Karşılaştırılması, Tavukçuluk Araştırma Dergisi
  • Ulusal Hakemli 2015, Saliha Artan,DURMUŞ İSMAİL, Köy Serbest ve Kafes Sistemlerinde Üretilen Yumurtaların Kalite Özellikleri Bakımından Karşılaştırılması, Akademik Ziraat Dergisi
  • Ulusal Hakemli 2015, Nurgül Benli,DURMUŞ İSMAİL, Değişik Markalarda Ordu İlinde Satışa Sunulan Yumurtaların Kalite Özeliklerinin Belirlenmesi, Akademik Ziraat Dergisi
  • Ulusal Hakemli 2015, DURMUŞ İSMAİL,SERDAR KAMANLI, Effects of Cold and Heat Stress on Egg Quality Traits of a Newly Developed Native Hybrid Layer, Agriculture-Food Science and Technology
  • Ulusal Hakemli 2015, DURMUŞ İSMAİL,SERDAR KAMANLI,YELİZ KAŞKO ARICI, Effect of Different Fertility Rates on Chick Quality and Hatching Parameters in Hatching Eggs, Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology,
  • Ulusal Hakemli 2015, DURMUŞ İSMAİL,EROL AŞCI, Effect of Egg Shape Index on Hatching Characteristics, Agriculture-Food Science and Technology
  • Ulusal Hakemli 2015, ALKAN SEZAİ,DURMUŞ İSMAİL, Alternatif Kanatlı Yetiştiriciliği Beç Tavuğu Yetiştiriciliği, Turkish Journal Of Agriculture - Food Science And Technology
  • Uluslararası Hakemli 2015, Serdar Kamanlı,DURMUŞ İSMAİL,YALÇIN ZİŞAN SERVET,Yıldırım Uğur,MERAL ÖĞÜNÇ, Effect of prenatal temperature conditioning of laying hen embryos Hatching live performance and response to heat and cold stress during laying period, Journal of Thermal Biology
  • Uluslararası Hakemli 2015, SERDAR KAMANLI,DURMUŞ İSMAİL,TARIM BÜLENT,SUNAY DEMİR, Effect of different light source on performance and egg quality traits in laying hens, European Poultry Science
  • Ulusal Hakemli 2015, DURMUŞ İSMAİL,SERDAR KAMANLI,AKÇAY SERPİL,ALKAN SEZAİ, Kuluçkalık Yumurtalarda Diziliş Şeklinin Pozisyon Bozuklukları Üzerine Etkisi, Tavukçuluk Araştırma Dergisi
  • Ulusal Hakemli 2014, KÖSE BÜLENT,DURMUŞ İSMAİL, Ordu İlindeki Tavukçuluk İşletmelerinin Genel Yapısı Sorunları ve Çözüm Önerileri, Akademik Ziraat Dergisi
  • Ulusal Hakemli 2014, DURMUŞ İSMAİL, Yumurta Kalite Özelliklerinin Kuluçka Sonuçlarına Etkisi, Akademik Ziraat Dergisi
  • Ulusal Hakemli 2014, SERDAR KAMANLI,DURMUŞ İSMAİL, Civciv Kalitesi Değerlendirme Yöntemleri ve Civciv Kalitesinin İyileştirilmesi Konusundaki Son Yaklaşımlar, Tavukçuluk Araştırma Dergisi
  • Ulusal Hakemli 2014, İsmail Durmuş, Fatma Öztürk, Avrupa Birliği Ülkelerinde Kanatlı Hayvan Sektörü, Ziraat Mühendisliği Dergis
  • Ulusal Hakemli 2013, DURMUŞ İSMAİL,ÜÇKARDEŞ FATİH,ŞAHNUR DEMİRTAŞ,MELTEM GÜLTEKİN,SUNAY DEMİR, Verilerin Grup veya Bireysel Olarak Alınmasının Araştırma Sonuçlarına Etkisi, Akademik Ziraat Dergisi
  • Uluslararası Hakemli 2012, DURMUŞ İSMAİL,CENGİZHAN MIZRAK,SERDAR KAMANLI,ŞAHNUR DEMİRTAŞ,SULEYMAN KALEBAŞI,ENDER KARADEMİR,MURAT DOĞU, Poultry meat consumption and consumer trends in turkey, Bitlis Eren University Journal of Science and Technology,
  • Ulusal Hakemli 2012, İsmail Durmuş, Serdar Kamanlı, Yumurtacı Tavuklarda Kafes Katlarının Bazı Verim Özelliklerine Etkisi İle Bu Verimler Arasındaki İlişkilerin Belirlenmes, Akademik Ziraat Dergisi
  • Uluslararası Hakemli 2012, İsmail Durmuş, Hüseyin Göger, Şahnur Demirtaş, Şermin Yurtoğullar, Production traits and hatching of a Barred Rock 1 pure line its feather sexable strains and their crosses, Animal Production Science
  • Uluslararası Hakemli 2012, DURMUŞ İSMAİL, Determınıng Effects of Use of Varıous Dısınfectıng Materıals on Hatchıng Results and Total Bacterıal Count, Asian Journal of Animal and Veterinary Advances
  • Uluslararası Hakemli 2012, DURMUŞ İSMAİL, Determination egg consumption and consumer habits in Turkey, Turkish Journal of Animal and Veterinary Science
  • Uluslararası Hakemli 2010, DURMUŞ İSMAİL,HUSEYİN GÖGER,SAHNUR DEMİRTAS,ŞERMİN YURTOĞULLARI, Comparison of Rapit and Slow Feathering Egg Layers with Respect to Egg Production and Hatchability Parameters, Asian Journal of Animal and Veterinary Advances
  • Ulusal Hakemli 2010, Fatma Öztürk, İsmail Durmuş, Türkiye de Tavukçuluk Sektöründe Girdi Ürün Fiyat Pariteleri ve Dünyadaki Durum, Ziraat Mühendisliği Dergisi
  • Ulusal Hakemli 2010, Cengizhan Mızrak, Ali Gazi Boğa, İsmail Durmuş, Şahnur Demirtaş, Tavukçuluk Araştırma Enstitüsünde Geliştirilen Beyaz Yumurtacı Ebeveynlerin Çeşitli Verim Özellikleri, Tavukçuluk Araştırma Dergisi
  • Ulusal Hakemli 2010, İsmail Durmuş, Serdar Kamanlı, Şahnur Demirtaş, Sunay Demir, Barred Rock 1 Rhode Island Red 2 ve Colombiyan Yumurtacı Saf Hatlarında Yumurta Kalite Özellikleri, Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi
  • Uluslararası Hakemli 2010, Serdar Kamanlı, İsmail Durmuş, Sunay Demir, Hatching Characteristics of Abnormal Eggs, Asian Journal of Animal and Veterinary Advances
  • Ulusal Hakemli 2009, DURMUŞ İSMAİL,SARICA MUSA,AKTAN SEDAT,TURGAY YILDIZ,ZÜLEYHA KAHRAMAN,SÜEDA ERTAŞ, Geliştirilmekte Olan Yerli Ticari Yumurtacı Hibritlerin Verim Özelliklerinin Belirlenmesi, Tavukçuluk Araştırma Dergisi
  • Ulusal Hakemli 2009, Serdar Kamanlı, İsmail Durmuş, Hüseyin AYgören, Farklı Sıcaklık ve Sürelerde Uygulanan Ön Isıtmanın Kuluçka Özellikleri Üzerine Etkisi, Tavukçuluk Araştırma Dergisi
  • Ulusal Hakemli 2009, İsmail Durmuş, Serdar Kamanlı, Hüseyin Aygören, Damızlık Yumurtaları Değişik Maddelerle Kaplayarak Depolamanın Kuluçka Sonuçlarına Etkisi, Tavukçuluk Araştırma Dergisi,
  • Ulusal Hakemli 2009, İsmail Durmuş, Musa Sarıca, Sedat Aktan, Züleyha Kahraman, Geliştirilmekte Olan Yerli Ticari Yumurtacı Hibritlerin Verim Özelliklerinin Belirlenmesi, Tavukçuluk Araştırma Dergisi
  • Uluslararası Hakemli 2009, İsmail Durmuş, Süleyman Kalebaşı, ffect of fluctuate ligting on performance of laying hens, Archiv Tierzucht
  • Ulusal Hakemli 2007, İsmail Durmuş, Engin Yenice, Şahnur Demirtaş, Yumurta Anormallikleri, Tavukçuluk Araştırma Dergisi
  • Ulusal Hakemli 2007, İsmail Durmuş, Şahnur Demirtaş, Meltem Can, Süleyman Kalebaşı, Ankara İlinde Yumurta Tüketim Alışkanlığının Belirlenmesi, Tavukçuluk Araştırma Dergisi
  • Ulusal Hakemli 2005, DURMUŞ İSMAİL,RUKİYE LONGA,ÖZTÜRK FATMA,ZAFER ATİK, TÜRKİYEDE DEVEKUŞU YETİŞTİRİCİLİĞİ, ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ
  • Ulusal Hakemli 2005, Hüseyin Göger, İsmail Durmuş, Östrojen Seviyesinden Yararlanarak Yumurtadan Çıkmadan Önce Civcivlerde Cinsiyetin Belirlenmesi, Tavukçuluk Araştırma Dergisi
  • Ulusal Hakemli 2005, İsmail Durmuş, Rukiye Longa, Zafer Atik, Türkiye de Devekuşu Yetiştiriciliği Ziraat Mühendisliği Dergisi Sayı 344 s 36 39 2005, Ziraat Mühendisliği
  • Ulusal Hakemli 2005, ismail Durmuş, Fatma Öztürk, Türkiye de Faaliyet Gösteren Kuluçkahane Kesimhane ve Tavukçuluk İşletmelerinin Genel Durumu, Tavukçuluk Araştırma Dergisi
  • Ulusal Hakemli 2005, İsmail Durmuş, Fatma Öztürk, Süleyman Kalebaşı, Türk Cumhuriyetlerinde Tavukçuluk Sektörü, Tavukçuluk Araştırma Dergisi,
  • Ulusal Hakemli 2004, İsmail Durmuş, Numan Karaçay, Serdar Kamanlı, Yumurta Tavuklarında Işığın Fizyolojik Etkisi ve Aydınlatma Programları, Ziraat Mühendisliği Dergisi
  • Ulusal Hakemli 2004, İsmail Durmuş, Mesut Türkoğlu, Geliştirilmekte Olan Yerli Beyaz Yumurtacı Saf Hatlar ve Melezlerinde Bazı Verim ve Yumurta Kalitesi Özellikleri, Tavukçuluk Araştırma Dergisi
  • Ulusal Hakemli 2004, İsmail Durmuş, Cengizhan Mızrak, Süeda Ertaş, Muhammet Kaya, Rasyon Çinko Seviyesinin Damızlık Horozların Testis Ağırlığı ve Spermatozoa Yoğunluğu Üzerine Etkisi, Tavukçuluk Araştırma Dergisi
  • Ulusal Hakemli 2004, Cengizhan Mızrak, İsmail Durmuş, Süeda Ertaş, Muhammet Kaya, Yumurtacı Ebeveynlerin Rasyonlarına Değişik Düzeylerde Çinko İlavesinin Yumurtanın İç Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi, Tavukçuluk Araştırma Dergisi
  • Uluslararası Hakemli 2004, İsmail Durmuş, Cengiz Ataşoğlu, Cengizhan Mızrak, Süeda Ertaş, Effect Increasing Zinc Concentration in the Diets of Brown Parent Stock Layers on Various Production and Hatchability Traits, (Archiv für Tierzucht
  • Ulusal Hakemli 2001, Fatma Öztürk, İsmail Durmuş, Türkiye deki Tavukçuluk İşletmelerinin Genel Durumu, Tavukçuluk Araştırma Dergisi,
  • Ulusal Hakemli 2000, İsmail Durmuş, Arı Sütü, Ziraat Mühendisliği Dergisi
  • Ulusal Hakemli 2000, İsmail Durmuş, Ahmet Güler, Kafkas Arısının Apis mellifera caucasica Bazı Biyolojik ve Davranış Özellikleri, O.M.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
  • Ulusal Hakemli 1999, Ahmet Okumuş, İsmail Durmuş, Bıldırcınlarda Yumurta Kabuğu Renk Polimorfizmini Kontrol Eden Genler ve Kantitatif Değerlendirilmesi 14 2 1 10 1999, OMÜ. Ziraat Fak. Dergisi
  • Ulusal Hakemli 1999, İsmail Durmuş, Ahmet Güler, Bal Arısı Apis mellifera L da Değişik Koloni Populasyonu Gücü Yüksük Tipi ve Hasat Zamanlarının Arı Sütü Verimine Etkisi, OMÜ. Ziraat Fak. Dergisi
  • 28.09.1999, Ulusal, Türkiye’de Arıcılık Sorunları ve 1.Ulusal Arıcılık Sempozyumu,, DURMUŞ İSMAİL,GÜLER AHMET, Bal Arısı Apismellifera L da Değişik Koloni Populasyonu Gücü Yüksük Tipi ve Hasat Zamanlarının Arı Sütü Verimine Etkisi, Sözlü Bildiri
  • 28.09.1999, Ulusal, Türkiye’de Arıcılık Sorunları ve 1.Ulusal Arıcılık Sempozyumu, GÜLER AHMET,ALİ CİHAN GÜREL,DURMUŞ İSMAİL, Bal Arısı Apismellifera L nda Fizyolojik ve Davranış Karakterlerini Belirleme Yöntemleri, Sözlü Bildiri
  • 28.09.1999, Ulusal, Türkiye’de Arıcılık Sorunları ve 1.Ulusal Arıcılık Sempozyumu, GÜLER AHMET,DURMUŞ İSMAİL, Bal Arısı Apismellifera L nda Şekerin Beslemedeki Yeri ve Önemi, Sözlü Bildiri
  • 27.04.2011, Ulusal, Uluslararası Katılımlı 1. Ulusal Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı, DURMUŞ İSMAİL,SARICA MUSA,AKTAN SEDAT,TURGAY YILDIZ,ZÜLEYHA KAHRAMAN,SÜEDA ERTAŞ, Geliştirilmekte Olan Yerli Ticari Yumurtacı Hibritlerin Verim Özelliklerinin Belirlenmesi, Poster
  • 27.04.2011, Ulusal, Uluslararası Katılımlı 1. Ulusal Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı, SERDAR KAMANLI,DURMUŞ İSMAİL, Kalitesi Değerlendirme Yöntemleri ve Civciv Kalitesinin İyileştirilmesi Konusundaki Son Yaklaşımlar, Poster
  • 26.11.2008, Uluslararası, International Egg Symposium, The Return of The Good Egg, DURMUŞ İSMAİL,SERDAR KAMANLI,AYGÖREN HÜSEYİN, Effect of Coating Eggs with Different Materials on Hatching Results, Poster
  • 26.09.2016, Uluslararası, 27th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, ALKAN SEZAİ,KARABAĞ KEMAL,KARSLI TAKİ,DURMUŞ İSMAİL, Determination of Effective Temperatures In Hen Houses, Özet bildiri
  • 24.09.2013, Uluslararası, 24th International Scientific- Expert Conference of Agriculture and Food Industry, DURMUŞ İSMAİL,HÜSEYİN GÖGER,ŞAHNUR DEMİRTAŞ,ŞERMİN YURTOĞULLARI, Production traits and hatching of a Barred Rock 1 pure line its feather sexable strains and their crosses, Poster
  • 24.06.2009, Ulusal, 6. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi, DURMUŞ İSMAİL,ENGİN YENİCE,ŞAHNUR DEMİRTAŞ, Yumurta Anormallikleri, Poster
  • 24.06.2009, Ulusal, 6. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi, SERDAR KAMANLI,DURMUŞ İSMAİL,AYGÖREN HÜSEYİN, Farklı Sıcaklık ve Sürelerde Uygulanan Ön Isıtmanın Kuluçka Özellikleri Üzerine Etkisi, Poster
  • 24.04.2019, Uluslararası, 1st International Erciyes Agriculture, Animal and Food Sciences Conference (AgAnFoS2019), KAMANLI SERDAR,TÜRKER İSMAİL, Hatching Traits of Brown Layer Pure Lines and Their Different Combinations, Özet bildiri
  • 21.10.2013, Uluslararası, The International Congress on Advancements in Poultry Production in The Middle East and African States,, KAMANLI SERDAR,DURMUŞ İSMAİL,YALÇIN ZİŞAN SERVET,YILDIRIM UĞUR,BABACANOĞLU ÇELİKKAN ELİF,MERAL ÖĞÜNÇ, Effect of cyclic incubation temparature on hatching performance of laying chicks, Sözlü Bildiri
  • 21.06.1998, Uluslararası, 10th European Poultry Conference, OKUMUŞ AHMET,DURMUŞ İSMAİL, Egg Color Genes And Quantative Utilisation in Japanese Quail, Özet bildiri
  • 15.11.2007, Ulusal, Birliği Kriterlerine Uyum Sürecinde Türkiye Tavukçuluğu Sempozyumu, CENGİZHAN MIZRAK,HÜSEYİN GÖGER,ALİ GAZİ BOĞA,DURMUŞ İSMAİL, Türkiye de Yumurtacı Damızlık ve Hibrit Üretim Çalışmaları, Sözlü Bildiri
  • 15.10.2015, Uluslararası, 6. International Agricultural Symposium, DURMUŞ İSMAİL,SERDAR KAMANLI, Effects of Cold and Heat Stress on Egg Quality Traits of a Newly Improved Hybrid Layer, Tam metin bildiri
  • 15.10.2009, Uluslararası, 6. International Agricultural Symposium,, ALKAN SEZAİ,KARSLI TAKİ,GALİÇ AŞKIN,KARABAĞ KEMAL,DURMUŞ İSMAİL, Prediction of Post broken traits using pre broken traits as regressors in Guinea fowl eggs, Tam metin bildiri
  • 14.09.2011, Ulusal, 7. Ulusal Zootekni Kongresi, SARICA MUSA,CENGİZHAN MIZRAK,DURMUŞ İSMAİL,YAMAK UMUT SAMİ, Kanatlı Yetiştiriciliğinde Damızlık Üretimi ve Ülkemizdeki Çalışmalar, Davetli konuşmacı
  • 12.06.2012, Uluslararası, Technology and Innovation at the Epoch of Happiness of the Powerful State,, CENGİZHAN MIZRAK,DURMUŞ İSMAİL, Structure of Poultry Farming and Selection Works in Turkey, Sözlü Bildiri
  • 11.05.2010, Uluslararası, 1. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, DURMUŞ İSMAİL,CENGİZHAN MIZRAK,SERDAR KAMANLI,ŞAHNUR DEMİRTAŞ,SÜLEYMAN KALEBAŞI,ENDER KARADEMİR,MURAT DOĞU, Türkiye de Tavuk Eti Tüketimi ve Tüketici Eğilimleri, Sözlü Bildiri
  • 09.10.2014, Ulusal, Ulusal Kümes Hayvanları Kongresi, DURMUŞ İSMAİL, Yumurta Kalite Özelliklerinin Kuluçka Sonuçlarına Etkisi, Poster
  • 07.10.2010, Ulusal, Kümes Hayvanları Kongresi,, CENGİZHAN MIZRAK,DURMUŞ İSMAİL, Türkiye de Damızlık ve Ticari Yumurtacı Tavuk Islahı ile Bunların Tavukçuluk Sektörüne Entegrasyonu Çalışmaları, Sözlü Bildiri
  • 07.10.2010, Ulusal, Kümes Hayvanları Kongresi, DURMUŞ İSMAİL,HÜSEYİN GÖGER,ŞAHNUR DEMİRTAŞ,ŞERMİN YURTOĞULLARI, Hızlı ve Yavaş Tüylenen Yumurtacı Tavukların Yumurta Verimi ve Kuluçka Özellikleri Bakımından Karşılaştırılması, Poster
  • 07.10.2010, Ulusal, Kümes Hayvanları Kongresi, KAMANLI SERDAR,DURMUŞ İSMAİL,SUNAY DEMİR, Anormal Yapılı Yumurtaların Kuluçka Özellikleri, Poster
  • 07.10.2010, Ulusal, Kümes Hayvanları Kongresi, DURMUŞ İSMAİL,SÜLEYMAN KALEBAŞI, Dalgalı Aydınlatma Programının Yumurtacı Tavukların Bazı Verim Özellikleri Üzerine Etkisi, Poster
  • 07.10.2010, Ulusal, Kümes Hayvanları Kongresi, DURMUŞ İSMAİL,SERDAR KAMANLI,ŞAHNUR DEMİRTAŞ,SUNAY DEMİR, BarredRock 1 Rhode Island Red 1 ve Colombian Yumurtacı Saf Hatlarında Yumurta Kalite Özellikleri, Poster
  • 07.09.1998, Ulusal, XIV. Ulusal Biyoloji Kongresi, GÜLER AHMET,DURMUŞ İSMAİL, Önemli Bal Arısı Apismellifera L Genotiplerinin Kanat Damar Açıları, Sözlü Bildiri
  • 06.09.2017, Uluslararası, 8 th Balkan Animal Science Conference, TÜRKER İSMAİL,ALKAN SEZAİ, Egg Quality Characteristics of Atak-s Layer iIn Free-range System, Tam metin bildiri
  • 06.09.2017, Uluslararası, 8 th Balkan Animal Science Conference, ALKAN SEZAİ,KARABAĞ KEMAL,TÜRKER İSMAİL,KARSLI TAKİ, The Effects of Thermal Manipulation During Early and Late Embryogenesis on Hatching Weight, Sexual Maturity Weight, Age At Sexual Maturity And First Egg Weight In Japanese Quails(Coturnix Coturnix Japonica), Tam metin bildiri
  • 05.10.2016, Ulusal, Ulusal Kümes Hayvanları Kongresi, DURMUŞ İSMAİL,ALKAN SEZAİ,AKÇAY SERPİL, Serbest Sistemde Yetiştirilen Yerli ve Yabancı Ticari Kahverengi Yumurtacıların Yumurta Kalite Özellikleri Bakımından Karşılaştırılması, Sözlü Bildiri
  • 05.09.2007, Ulusal, 5. Ulusal Zootekni Kongresi, DURMUŞ İSMAİL,ŞAHNUR DEMİRTAŞ,CAN MELTEM,SÜLEYMAN KALEBAŞI, Ankara İlinde Yumurta Tüketim Alışkanlığının Belirlenmesi, Sözlü Bildiri
  • 04.10.2009, Uluslararası, 2 ndMediterraean Summit of WPSA, CENGİZHAN MIZRAK,BOĞA ALİ GAZİ,ENGİN YENİCE,DURMUŞ İSMAİL,SEMİH KOÇANAOĞULLARI,ENDER KARADEMİR,ZÜLEYHA KAHRAMAN, Some Performanca Characteristics of Brown Layer Parents Developed at Poultry Research Institute in Turkey, Sözlü Bildiri
  • 03.10.2012, Ulusal, Ulusal Kümes Hayvanları Kongresi,, CENGİZHAN MIZRAK,DURMUŞ İSMAİL,SERDAR KAMANLI,ŞAHNUR DEMİRTAŞ,SÜLEYMAN KALEBAŞI,ENDER KARADEMİR,MURAT DOĞU, Türkiye de Yumurta Tüketimi ve Tüketici Alışkanlıklarının Belirlenmesi, Sözlü Bildiri
  • 03.09.2015, Ulusal, 9.Ulusal Zootekni Bilim Kongresi, KÖSE BÜLENT,DURMUŞ İSMAİL, Ordu İlindeki Tavukçuluk İşletmelerinin Genel Yapısı Sorunları ve Çözüm Önerileri, Poster
  • 03.09.2015, Ulusal, 9. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi, DURMUŞ İSMAİL,ALKAN SEZAİ,AKÇAY SERPİL,SERDAR KAMANLI, Tavuklarda Yumurta Kalitesinin Farklı Bir Yöntemle Değerlendirilmesi, Poster
  • 03.01.2005, Ulusal, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Türkiye Ziraat Mühendisliği 6. Teknik Kongresi,, AKMAN NUMAN,SELAHATTİN KUMLU,KEMAL ÖZKÜTÜK,ELİBOL OKAN,AKSOY TAHİR,DURMUŞ İSMAİL, Türkiye de Damızlık Üretimi ve Kullanımı, Sözlü Bildiri
  • Uluslararası 2020, Bilimsel Kitap, ÇELEN MEHMET FATİH,Akın Yüksel,TÜRKER İSMAİL, International Studies on Natural and Engineering Science, 2020, Gece Kitaplığı, 978-625-xxxx
Turkish Journal of Agriculture - Food Science And Technology , Dergi, Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Zootekni
Revista Brasileira de Zootecnia , Dergi, Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Zootekni
HARRAN TARIM VE GIDA BİLİMLERİ DERGİSİ , Dergi, Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Zootekni
Turkish Journal of Food-Agricultural Science and Technology , Dergi, Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Zootekni
Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology , Dergi, Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Zootekni
Tavukçuluk Araştırma Dergisine , Dergi, Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Zootekni
ANADOLU TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ , Dergi, Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Zootekni
AKADEMİK ZİRAAT DERGİSİ , Dergi, Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Zootekni
TAVUKÇULUK ARAŞTIRMA DERGİSİ , Dergi, Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Zootekni
Agriculture-Food Science and Technology , Dergi, Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Zootekni
  • Dalgalı Aydınlatma Programının Etlik Piliçlerin Verim ve Karkas Özellikleri Üzerine Etkisi

    20.05.2019 - 31.12.2019

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Yürütücü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: 0
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 12.000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı :
    Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi - Tamamlandı
  • Anormal Şekil İndeksine Sahip Kuluçkalık Yumurtalarda Çıkış Gücünün Artırılması İçin Uygun Çevirme Sıklığının Belirlenmesi

    01.04.2019 - 31.12.2019

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Araştırmacı
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: 0
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 10.000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı :
    Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) - Tamamlandı
  • Doğu Karadeniz Bölgesinde Serbest Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması

    01.03.2014 - 31.12.2015

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Yürütücü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: ORDU ÜNİVERSİTESİ
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 400000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı : 25.5
    Kalkınma Bakanlığı - Tamamlandı
  • Ordu İlindeki Tavukçuluk İşletmelerinin Genel Yapısı Sorunları ve Çözüm Önerileri

    14.11.2014 - 20.03.2015

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Yürütücü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: ORDU ÜNİVERSİTESİ
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 3500 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı : 9
    Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi - Tamamlandı
  • Doğu Karadeniz Bölgesi Organik Yumurta Tavukçuluğunun Tanıtılması

    01.07.2016 - 18.11.2016

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Yürütücü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: ORDU ÜNİVERSİTESİ
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 20000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı : 22.5
    Kalkınma Bakanlığı - Tamamlandı
  • Köy Serbest ve Kafes Sistemlerinde Üretilen Yumurtaların Kalite Özellikleri Bakımından Karşılaştırılması

    01.07.2015 - 17.09.2015

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Yürütücü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: ORDU ÜNİVERSİTESİ
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 3250 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı : 9
    Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi - Tamamlandı
  • Değişik Markalarda Ordu İlinde Satışa Sunulan Yumurtaların Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

    01.07.2015 - 17.09.2015

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Yürütücü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: ORDU ÜNİVERSİTESİ
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 3700 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı : 9
    Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi - Tamamlandı
  • Kuluçkalık Yumurtaların Değişik Oranlarda Propolis ile Dezenfekte Edilmesinin Kuluçka Sonuçları ve Toplam Bakteri Sayısı Üzerine Etkisi Projesi.

    01.05.2017 - 14.09.2017

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Yürütücü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: ORDU ÜNİVERSİTESİ
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 6.728 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı : 10.5
    Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi - Tamamlandı
  • Altlıklı Yer ve Serbest Sistemde Free Range Yetiştirilen Tavuklardan Elde Edilen Yumurtaların Fiziksel ve Kimyasal Kalite Özellikleri Bakımından Karşılaştırılması

    01.01.2016 - 10.08.2016

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Yürütücü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: ORDU ÜNİVERSİTESİ
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 10000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı : 10.5
    Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi - Tamamlandı
  • Varsayımları yerine gelmediğinde Varyans analizi ile alternatiflerinin karşılaştırılması

    07.04.2014 - 10.06.2016

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Araştırmacı
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: ORDU ÜNİVERSİTESİ
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 15000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı : 8.4
    Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi - Tamamlandı
  • Tavuklarda Yumurta Şekil İndeksinin Kuluçka Özellikleri Üzerine Etkisi

    14.11.2014 - 07.01.2015

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Yürütücü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: ORDU ÜNİVERSİTESİ
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 7000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı : 9
    Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi - Tamamlandı
  • Yerli ve Yabancı Beyaz Yumurtacı Hibritlerin Verim Performanslarının Ar Kümes Şartlarında Karşılaştırılması

    01.01.2014 - 01.12.2016

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Araştırmacı
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: ORDU ÜNİVERSİTESİ
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 150000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı : 8.4
    Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) - Tamamlandı
  • Altın Civciv, Gine Yumurta Tavukçuluğunun Geliştirilmesi ve Yoksulluğun Azaltılması

    01.07.2019 - 01.02.2023

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Araştırmacı
    Projenin Yürütüldüğü Kurum:
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 300.000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı :
    Diğer (Ulusal) - Devam Ediyor
  • Yerli ve Yabancı Ticari Kahverengi Yumurtacı Tavukların Serbest (Free-Range) Yetiştirme Sisteminde ve Üretici Koşullarında Verim Özelliklerinin Karşılaştırılması

    09.07.2015 - 01.02.2017

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Yürütücü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 50000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı : 10.5
    Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) - Tamamlandı
  • Doğu Karadeniz Bölgesi Hayvancılığını Geliştirmek Üzere Üniversite Eğitim Araştırma Uygulama Faaliyetleri ile Üreticilerin Eğitimine Yönelik Model Hayvancılık Tesisleri ve Eğitim Merkezi Kurulması

    10.11.2015 -

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Yürütücü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: ORDU ÜNİVERSİTESİ
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 5000000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı :
    Kalkınma Bakanlığı - Ertelendi
  • Değişik Dezenfektan Maddeleri Kullanımının Kuluçka Sonuçları Üzerine Etkisinin Belirlenmesi

    -

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Yürütücü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum:
    Projenin Kapsamı :
    Projenin Bütçesi : 12000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı :
    ARAŞTIRMA PROJESİ - Tamamlandı
  • Türkiye de Yumurta ve Tavuk Eti Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi

    -

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Araştırmacı
    Projenin Yürütüldüğü Kurum:
    Projenin Kapsamı :
    Projenin Bütçesi : 30000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı :
    ARAŞTIRMA PROJESİ - Tamamlandı
  • Tavukçuluk Araştırma Enstitüsünde Bulunan Saf Hatlardan Kanat Tüylenme Hızına Göre Cinsiyet Ayırımına İmkân Sağlayan Soyların Geliştirilmesi

    -

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Araştırmacı
    Projenin Yürütüldüğü Kurum:
    Projenin Kapsamı :
    Projenin Bütçesi : 12000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı :
    ARAŞTIRMA PROJESİ - Tamamlandı
  • Yumurtacı Tavuklarda Thermoregülasyonun Epigenik Adaptasyon Yoluyla Geliştirilmesi

    -

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Yürütücü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum:
    Projenin Kapsamı :
    Projenin Bütçesi : 115000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı :
    ARAŞTIRMA PROJESİ - Tamamlandı
  • Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü Tarafından Geliştirilen Yumurtacı Hibrit ve Ebeveynlerinin Türkmenistan da Üretilmesi

    -

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Proje Koordinatörü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum:
    Projenin Kapsamı :
    Projenin Bütçesi : 250000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı :
    DİĞER - Tamamlandı
  • Ankara Tavukçuluk Araştırma Enstitüsünde Yetiştirilen Yumurtacı Saf Hatların Islahı ile Bu Hatlardan Elde Edilen Hibrit ve Ebeveynlerin Çeşitli Verim Özelliklerinin Tespiti

    -

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Araştırmacı
    Projenin Yürütüldüğü Kurum:
    Projenin Kapsamı :
    Projenin Bütçesi : 12000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı :
    ARAŞTIRMA PROJESİ - Tamamlandı
  • Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü Tarafından Geliştirilen Yerli Ticari Yumurtacı Hibritlerin Performanslarının Kamu Koşullarında Test Edilmesi

    -

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Yürütücü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum:
    Projenin Kapsamı :
    Projenin Bütçesi : 7500 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı :
    ARAŞTIRMA PROJESİ - Tamamlandı
  • Devekuşu Yetiştiren İşletmelerinin Genel Durumu

    -

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Yürütücü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum:
    Projenin Kapsamı :
    Projenin Bütçesi : 2500 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı :
    ARAŞTIRMA PROJESİ - Tamamlandı
  • Tavukçuluk Alt Sektörleri Üzerine Türk Cumhuriyetlerinde Dış Pazar Araştırması

    -

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Yürütücü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum:
    Projenin Kapsamı :
    Projenin Bütçesi : 5000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı :
    ARAŞTIRMA PROJESİ - Tamamlandı
  • Yumurtacı Ebeveynlerin Rasyonlarına Değişik Düzeylerde Çinko İlavesinin Çeşitli Verim ve Kuluçka Özellikleri Üzerine Etkisi

    -

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Yürütücü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum:
    Projenin Kapsamı :
    Projenin Bütçesi : 3500
    Proje Teşvik Puanı :
    ARAŞTIRMA PROJESİ - Tamamlandı
  • Avrupa Birliği ile İlişkiler Çerçevesinde Tavukçuluk Alt Sektörleri Üzerine Bir Araştırma

    -

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Araştırmacı
    Projenin Yürütüldüğü Kurum:
    Projenin Kapsamı :
    Projenin Bütçesi : 5000
    Proje Teşvik Puanı :
    ARAŞTIRMA PROJESİ - Tamamlandı
  • Bal Arısı Apis mellifera L nda Değişik Koloni Popülâsyonu Gücü Yüksük Tipi ve Hasat Zamanlarının Arı Sütü Verimine Etkisi

    -

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Araştırmacı
    Projenin Yürütüldüğü Kurum:
    Projenin Kapsamı :
    Projenin Bütçesi : 3000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı :
    ARAŞTIRMA PROJESİ - Tamamlandı
  • Kuluçkalık Yumurtalarda Değişik Döllülük Oranlarının Kuluçka Özellikleri ve Civciv Kalitesi Üzerine Etkisi

    -

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Yürütücü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum:
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 15000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı :
    BAP - Tamamlandı
  • Yem Endüstrisine Yönelik Endüstriyel Enzimlerin Üretimi

    -

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Araştırmacı
    Projenin Yürütüldüğü Kurum:
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 3500000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı :
    TÜBİTAK PROJESİ - Tamamlandı
  • Ankara Tavukçuluk Araştırma Enstitüsünde Geliştirilen Yumurtacı Hatların Islahı Çeşitli Verim Özelliklerinin Tespiti ve Türkiye Tavukçuluğuna Entegrasyonu

    -

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Araştırmacı
    Projenin Yürütüldüğü Kurum:
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 3000000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı :
    TÜBİTAK PROJESİ - Tamamlandı