UŞAK ÜNİVERSİTESİ Akademik Bilgi Sistemi

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
BENGİ HAKGÜDER TAZE

  • Lisans

    2002 - 2004

    SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
  • Lisans

    2004 - 2012

    ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ
  • Lisans

    2004 - 2006

    CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
  • Yüksek Lisans

    2006 - 2009

    İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ) (İNGİLİZCE)
    UV Disinfection of Some of the Fruit Juices
  • Doktora

    2009 - 2017

    İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR) (İNGİLİZCE)
    Investigation of the effect of different processing techniques on the overall quality and shelf life of local apricot variety of Igdir (Prunus armeniaca L., cv. Şalak)
  • IELTS - İngilizce

    2011 - Güz

    İngilizce - 6
  • YDS - İngilizce

    2013 -

    İngilizce - 85.00000
  • YDS - İngilizce

    2015 -

    İngilizce - 78.75000
  • YÖKDİL - İngilizce

    2017 -

    İngilizce - 93.75
  • Mühendislik Temel Alanı
    Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

  • DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ - UŞAK ÜNİVERSİTESİ

    2017 -

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ - GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ - GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
  • YARDIMCI DOÇENT - IĞDIR ÜNİVERSİTESİ

    2017 - 2017

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ - GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ -
  • ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ - IĞDIR ÜNİVERSİTESİ

    2014 - 2017

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ - GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ - GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
  • ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ - İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ

    2007 - 2014

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ - GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ - GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI
  • UŞAK ÜNİVERSİTESİ Bologna Koordinatörü

    2018 -

  • UŞAK ÜNİVERSİTESİ Anabilim Dalı Başkanı

    2018 -

  • UŞAK ÜNİVERSİTESİ Erasmus Koordinatörü

    2018 -

  • UŞAK ÜNİVERSİTESİ Bölüm Başkan Yardımcısı

    2017 -

  • IĞDIR ÜNİVERSİTESİ Erasmus Koordinatörü

    2014 - 2017

  • 2019

    Yüksek Lisans - ÖZGE ŞENER
    KEÇİBOYNUZU UNU VE KEÇİBOYNUZU ÇEKİRDEĞİNİN HAMUR REOLOJİK ÖZELLİKLERİ VE EKMEK KALİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ
    Uşak Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü
  • Bilinçli Beslenme Kültürü - Lisans, 2019-2020
  • Gıda Ambalajlama - Lisans, 2019-2020
  • PROJE ÇALIŞMASI-II - Lisans, 2019-2020
  • MEYVE SEBZE TEKNOLOJİSİ - Lisans, 2019-2020
  • BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ - Lisans, 2019-2020
  • GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TEMEL İŞLEMLER LABORATUVARI - Lisans, 2019-2020
  • GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TEMEL İŞLEMLER 2 - Lisans, 2019-2020
  • Tez - Yüksek Lisans, 2019-2020
  • Uzmanlık Alan Dersi - Yüksek Lisans, 2019-2020
  • Genetically Modified Foods - Lisans, 2019-2020
  • Fruit and Vegetable Processing Technology - Lisans, 2019-2020
  • PROJE ÇALIŞMASI-I - Lisans, 2019-2020
  • HUBUBAT TEKNOLOJİSİ - Lisans, 2019-2020
  • GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TEMEL İŞLEMLER-1 - Lisans, 2019-2020
  • GENEL BİYOLOJİ - Lisans, 2019-2020
  • FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ - Lisans, 2019-2020
  • Proje Çalışması-I - Lisans, 2018-2019
  • Meyve-sebze biyokimyası - Yüksek Lisans, 2018-2019
  • Mesleki İngilizce-3 - Lisans, 2018-2019
  • Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı-1 - Lisans, 2018-2019
  • Fermantasyon Teknolojisi - Lisans, 2018-2019
  • Hububat Teknolojisi - Lisans, 2018-2019
  • Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler-1 - Lisans, 2018-2019
  • Gıda İşlemede Kayıplar ve Önleme - Lisans, 2017-2018
  • Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı-I - Lisans, 2017-2018
  • Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler Laboratuvarı - Lisans, 2017-2018
  • Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler 2 - Lisans, 2017-2018
  • Bilimsel Araştırma Teknikleri - Lisans, 2017-2018
  • Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı 2 - Lisans, 2017-2018
  • Genel Biyoloji - Lisans, 2017-2018
  • Gıda Mühendisliğinde Girişimcilik - Lisans, 2017-2018
  • Gıda Toksikolojisi - Lisans, 2017-2018
  • Meyve Sebze Teknolojisi - Lisans, 2016-2017
  • Uluslararası Hakemli 2018, ÜNLÜTÜRK SEVCAN,HAKGÜDER TAZE BENGİ, Effect of postharvest UV-C treatment on the microbial quality of ‘Şalak’ apricot, SCIENTIA HORTICULTURAE
  • Uluslararası Hakemli 2015, Bengi Hakguder Taze, Sevcan Unluturk, Sencer Buzrul, Hami Alpas, The impact of UV C irradiation on spoilage microorganisms and colour of orange juice, JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
  • Uluslararası Hakemli 2014, GÖĞÜŞ NİHAN,HAKGÜDER TAZE BENGİ,DEMİR HANDE,TARI CANAN,ÜNLÜTÜRK SEVCAN, Evaluation of orange peel an industrial waste for the production of Aspergillus sojae polygalacturonase considering both morphology and rheology effects, Turkish Journal of Biology
  • 31.08.2009, Uluslararası, 5th International Technical Symposium on Food Processing, Monitoring Technology in Bioprocess and Food Quality Management, HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÜNLÜTÜRK SEVCAN, The effect of penetration depth and UV dose on the performance of UV C disinfection process of white grape juice inoculated with Escherichia coli K 12, Tam metin bildiri
  • 30.05.2013, Uluslararası, International Conference FABE (Food and Biosystems Engineering), HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÜNLÜTÜRK SEVCAN, UV LED technology for non thermal treatment of liquid foods, Tam metin bildiri
  • 27.12.2018, Uluslararası, 20th International Conference on Food and Bioprocess Engineering, HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÜNLÜTÜRK SEVCAN, Effects of Mild Heat Treatment on the Physical and Microbial Quality of Salak Apricot Cultivar, Özet bildiri
  • 26.05.2011, Uluslararası, International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, GÖĞÜŞ NİHAN,HAKGÜDER TAZE BENGİ,TARI CANAN,DEMİR HANDE,Lahore Marcelo Fernandez, Effects of process parameters on polygalacturonase production by mutant strain of Aspergillus sojae in serial bioreactor system, Poster
  • 26.05.2011, Uluslararası, International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, HAKGÜDER TAZE BENGİ,GÖĞÜŞ NİHAN,ÜNLÜTÜRK SEVCAN,TARI CANAN,Lahore Marcelo Fernandez, Morphology and bulk rheology affected by operational conditions in submerged fermentation of Aspergillus sojae, Poster
  • 24.10.2013, Uluslararası, The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, YILDIZ SEMANUR,SÜREK ECE,HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÜNLÜTÜRK SEVCAN, Some physical properties of Turkish pekmez molasses tahin sesame paste blends, Poster
  • 24.10.2007, Uluslararası, 2nd International Congress on Food and Nutrition, HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÜNLÜTÜRK SEVCAN, UV disinfection of fruit juices, Poster
  • 24.05.2016, Uluslararası, 4. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÜNLÜTÜRK SEVCAN, Iğdır Şalak Kayısının Dayanıklılığını ve Raf Ömrünü Uzatacak Yeni Bir Yöntem UV C Işınlama ile Kombine Edilmiş Modifiye Atmosfer Paketleme, Özet bildiri
  • 19.03.2020, Uluslararası, 3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, HAKGÜDER TAZE BENGİ,Sücüllü Furkan,Gökçe Fuat Burkay, Effect of Food Processing on Food Allergens, Özet bildiri
  • 19.03.2020, Uluslararası, 3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, HAKGÜDER TAZE BENGİ,Şener Özge, Alternative Ingredients for Functional Bread Production, Özet bildiri
  • 17.04.2014, Ulusal, 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÜNLÜTÜRK SEVCAN,YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE, Damla Sakızının Üretimi ve Sağlığa Faydaları, Tam metin bildiri
  • 17.04.2014, Ulusal, 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, BAŞTÜRK AYHAN,YURT BAYRAM,HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE, Türk Dünyası Nevruz Tatlısı Semeni Helvası, Tam metin bildiri
  • 17.04.2014, Ulusal, 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, YURT BAYRAM,BAŞTÜRK AYHAN,HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÇAVUŞ MUSTAFA,BULUT MENEKŞE, Ayranlı Köfte, Tam metin bildiri
  • 15.10.2008, Uluslararası, COST 928 2nd Annual Workshop, HAKGÜDER TAZE BENGİ,Üstok Işık,TARI CANAN,HAMAMCI HALUK,HARSA HAYRİYE ŞEBNEM, Production and characterization of galactosidase by Rhizomucor miehei, Özet bildiri
  • 15.05.2017, Ulusal, International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technologies (ICAFOF 2017), KAYA ZEHRA,DOĞRU KEVSER,HAKGÜDER TAZE BENGİ,EVCAN EZGİ,YILDIZ SEMANUR,GÜLEÇ ŞÜKRÜ, The Use of Olive Leaf Extract For The Fortification of Turkish Delight (Lokum), Özet bildiri
  • 15.05.2017, Uluslararası, International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technologies, YILDIZ SEMANUR,KAYA ZEHRA,HAKGÜDER TAZE BENGİ,PELVAN AKGUN MERVE,ÜNLÜTÜRK SEVCAN, Opportunities and Challanges of UV-C Irradiation for Microbial Safety and Quality of Fruit Juices, Özet bildiri
  • 05.10.2016, Ulusal, Türkiye 12. Gıda Kongresi, HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÜNLÜTÜRK SEVCAN, Malatya Kayısılarına Uygulanan UV C Işınlama İşleminin Yüzey Dezenfeksiyon Etkinliğinin Belirlenmesi, Özet bildiri
  • 04.11.2008, Uluslararası, First European Food Congress, HAKGÜDER TAZE BENGİ,Atılgan Mehmet Reşat,BAYSAL AYŞE HANDAN,ÜNLÜTÜRK SEVCAN, Antimicrobial efficacy of UV C radiation on Escherichia coli K 12 Escherichia coli ATCC 8739 Escherichia coli O157 H7 in white grape juice, Özet bildiri
  • 04.04.2016, Uluslararası, 2nd Euro-Mediterranean Symposium on Fruit and Vegetable Processing, HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÜNLÜTÜRK SEVCAN, Bactericidal Effectiveness of Mild Heat on Resident Flora of cv Salak Apricot, Özet bildiri
  • 04.04.2016, Uluslararası, 2nd EuroMediterranean Symposium on Fruit and Vegetable Processing, DOĞRU KEVSER,EVCAN EZGİ,YAMAN SENA,HAKGÜDER TAZE BENGİ,TARI CANAN, VALORIZATION of CARROT POMACE for ENHANCED CONVERSION of LIGNOCELLULOSE to BIOETHANOL, Özet bildiri
  • 01.09.2008, Uluslararası, The 21st International ICFMH Symposium Food Micro, TARI CANAN,Üstok Işık,HAKGÜDER TAZE BENGİ,HARSA HAYRİYE ŞEBNEM, Production of Beta Galactosidase by Rhizomucor sp in solid state fermentation systems, Poster
  • 01.09.2008, Uluslararası, he 21st International ICFMH Symposium Food Micro, HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÜNLÜTÜRK SEVCAN, Non thermal pasteurization of white grape juice by using UV radiation, Poster
  • 01.06.2017, Uluslararası, 3rd FaBE Conference Proceedings, International Conference on Food and Biosystems Engineering,, HAKGÜDER TAZE BENGİ,ÜNLÜTÜRK SEVCAN, Impact of combined treatment of mild heating, UV-C irradiation and CaCl2 dipping on firmness and colour of salak apricot cultivar, Özet bildiri
  • Uluslararası 2021, Bilimsel Kitap, HAKGÜDER TAZE BENGİ,Akgün Merve Pelvan,YILDIZ SEMANUR,KAYA ZEHRA,ÜNLÜTÜRK SEVCAN, Innovative Food Processing Technologies: A Comprehensive Review, 2021, Elsevier, 9780128157824
Scientia Horticulturae , Dergi, Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
International Journal of Food Processing Technology , Dergi, Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL , Dergi, Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
  • Bilim - Sanat Ödülleri

    2018

    Best Presentation Award

    World Academy of Science, Engineering and Technology
  • 2006

    Bölüm ikinciliği

    CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ
  • 2003

    Başarı Belgesi

    SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
  • 2002

    Başarı Belgesi

    SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
  • UV ışın yayan diyotların (UV-LED) taze sıkılmış elma suyupastörizasyonunda alternatif bir teknoloji olarak kullanımınınaraştırılması

    15.08.2013 - 15.08.2014

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Bursiyer
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: UŞAK ÜNİVERSİTESİ
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi :
    Proje Teşvik Puanı :
    TÜBİTAK PROJESİ - Tamamlandı
  • UV Disinfection of Some of the Fruit Juices

    01.06.2008 - 01.11.2009

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Araştırmacı
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 8800
    Proje Teşvik Puanı :
    Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi - Tamamlandı
  • Alternatif İşleme Tekniklerinin Iğdır Şalak Kayısının Raf Ömrünü Arttırmak İçin Kullanılabilirliğinin Araştırılması

    01.11.2015 - 01.01.2017

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Yürütücü
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
    Projenin Kapsamı : ULUSAL
    Projenin Bütçesi : 30000 TÜRK LİRASI
    Proje Teşvik Puanı : 33.75
    TÜBİTAK PROJESİ - Tamamlandı
  • Production and downstream processing of the polygalacturonase from Aspergillus sojae The effect of microbial morphology and fluid rheology on system global productivity under conditions close to industrial practice A theoretical and experimental approach

    01.01.2009 - 01.01.2011

    Akademisyenin Projedeki Konumu: Bursiyer
    Projenin Yürütüldüğü Kurum: UŞAK ÜNİVERSİTESİ
    Projenin Kapsamı : ULUSLARARASI
    Projenin Bütçesi : 300000
    Proje Teşvik Puanı :
    Avrupa Birliği - Tamamlandı